На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

АСБ разом з ЛСОУ, та ХСС підтримують реформу містобудування

Версия для печати Версия для печати
24.11.2022 

Асоціація "Страховий бізнес" разом з Лігою страхових організацій України, та Харківським союзом страховиків підтримали проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" (№5655) з рекомендуванням для його прийняття в другому читанні та в цілому Верховною Радою України.

Про це професійні об’єднання страховиків заявили у відкритому листі.

Нагадаємо, що Асоціація "Страховий бізнес" вже декілька років бере активну участь у розробці законодавчої бази для запровадження страхування професійної відповідальності в будівництві.

"Чинний текст законопроекту передбачає страхування відповідальності уповноважених осіб з містобудівного контролю. Враховуючи міжнародну страхову та перестрахову практику вважаємо за доцільне в подальшому поширити таку практику на виконавців окремих видів архітектурних та будівельних робіт, які приймають участь у створенні об’єктів будівництва, а саме архітекторів, інженерів-проектувальників, інженерів з технічного нагляду тощо", – коментує Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес".

Законопроєкт №5655 передбачає здійснення діяльності з проведення експертизи проектної документації на будівництво експертною організацією та здійснення містобудівного контролю за умови попереднього укладення договору страхування професійної відповідальності, без наявності якого неможливо здійснення діяльності експертною організацією та уповноваженою особою з містобудівного контролю.

Це сприятиме захисту прав та законних інтересів замовників робіт, споживачів, відшкодуванню потенційної шкоди, заподіяної життю, здоров’ю та майну третіх осіб, а також наближає законодавство України до стандартів та притик, що застосовуються у будівництві в країнах ЄС.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес