На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Відбулась ХIV Міжнародна науково-практична конференція "Грудневі читання"

Версия для печати Версия для печати
02.12.2022 

1-2 грудня відбулась ХIV Міжнародна науково-практична конференція "Грудневі читання", яка традиційно організується Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Тема, якій вона була присвячена – "Стійкість бізнесу і добробут домогосподарств: фінансові та соціальні аспекти". До членів оргкомітету та партнерів заходу увійшла Асоціація "Страховий бізнес".

В перший день конференції проходив круглий стіл, в якому взяв участь генеральний директор Асоціація "Страховий бізнес" Вячеслав Черняховський з темою "Страховий ринок України: сучасний стан, шляхи подолання кризи та повоєнне відновлення".

Він зробив акцент на тому, що вже зараз необхідно розробити та почати запроваджувати своєрідний "план Маршала" для страхової галузі.

"Громадяни та бізнес втратили величезну кількість об’єктів страхування – приміщень, устаткування, житла, автівок тощо. Падіння рівня життя та доходів громадян, необхідність відновлювати та ремонтувати житло, купувати нову побутову техніку, автомобілі замість знищених або викрадених окупантами потребуватиме великих коштів, що зробить витрати на страхування певної "розкішшю" для українців у повоєнний період.

На відновлення економіки та інфраструктури після завершення війни підуть роки. Ми всі добре усвідомлюємо, що страхування не формує економіку, а є похідним інструментом від неї, тому відновлення страхування буде певним чином відставати від темпів відновлення економіки та домогосподарств", – розповів він.

Для того, щоб страхова галузь була в змозі пережити війну та відновитись, а отже – надавати страховий захист українцям, необхідно запровадити системні рішення на державному рівні.

Страховики сформулювали стратегічне бачення та ключові пункти такого плану.

  • Тимчасове пом’якшення регуляторних вимог, перегляд та зниження нормативів, а саме:
    • перегляд вимог до розрахунку резервів, в першу чергу – резерву незароблених премій
    • щодо платоспроможності, диверсифікації та структури активів, зокрема, тимчасово встановлення інших значень для дебіторської заборгованості, зменшення обмежень на розміщення коштів резервів страховика в одні банківській установі та збільшення показника перестрахування у одного перестраховика
  • Зменшення податкового навантаження на страхові компанії – ініціювати перед Верховною Радою відміну подвійного оподаткування у страхуванні – скасування оплати 3% від всіх страхових платежів, залишивши тільки звичайний для всіх юридичних осіб в країні податок на прибуток у 18%.
  • Розробка та запровадження механізму зворотної фінансової допомоги страховим компаніям із залученням міжнародних фінансових інституцій
  • Стимулювання внутрішнього перестрахування
  • Запровадження нових видів страхування

"Необхідна реалізація стратегічних, системних рішень, націлений в першу чергу на створення умов для повоєнного розвитку галузі за рахунок дерегуляції, виключення будь-якої дискримінації на страхового ринку та заходів, що сприятимуть зростанню попиту на страхові послуги.

В першу чергу, допомога з боку держави на рівні регуляторних рішень потрібна невеликим та середнім страховим компаніям, компаніям що значно постраждали від бойових дій, та національному бізнесові", – підсумовує Вячеслав Черняховський.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес