На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Асоціація "Страховий бізнес" – 18 років роботи на ринку!

Версия для печати Версия для печати
05.12.2022 

Підсумовуючи результати роботи нашої Асоціації в найважчий в сучасній історії нашої Батьківщини рік, перше, що хочу відзначити – що всі компанії-учасники нашої Асоціації продовжують роботу, надаючи своїм клієнтам страховий захист. Це робиться пори обстріли та блекаути навіть в тих містах, де була чи зберігається найгостріша ситуація – в Запоріжжі, Чернігові, Дружківці. Працюють, незважаючи на власну небезпеку, втрату майна, на те, що частина співробітників в лавах ЗСУ чи виїхали в евакуацію за кордон.

Приємно відзначити, що переважна більшість наших компаній-учасників (нагадаю, значна частина учасників об’єднання – бізнеси з національним капіталом, середнього або невеликого розміру, регіональні компанії) за підсумками 9 міс. роботи в поточному році мають позитивний фінансовий результат. Значна частина компаній попри війну та економічну кризу зберегли високі національні рейтинги стабільності та показник покриття активами зобов’язань, який суттєво більший навіть, ніж у компаній-лідерів за обсягами платежів.

До нашої Асоціації цього року приєдналось декілька нових учасників, і за загальною кількістю страхових компаній АСБ залишається найбільшим об’єднанням на українському страховому ринку.

Завдяки активній позиції страховиків об’єднання, з початку воєнних дій НБУ запровадив низку антикризових заходів, які дозволили компаніям пережити найбільш складний період. Зокрема, ми відстояли можливість часткового перерахування за кордон валюти по перестраховим контрактам, що зробило можливим продовжувати надавати нашим громадянам страховий захист з "Зеленої картки", туристичного страхування тощо.

В перші тижні війни з ініціативи нашої Асоціації і за підтримки всіх інших об’єднань, ми звернулись до страхових асоціацій європейських країн, що межують з нашою, із проханням надати українським автовласникам, що змушені були евакуюватись за кордон, безкоштовне страхування цивільної відповідальності автовласника. За нашими оцінками, ще зберегло українським водіям-біженцям (серед яких переважно жінки) біля 2 млн. євро.

АСБ, незважаючи на війну, бере найактивнішу участь у розробці нормативної та правової бази ринку страхування. Тим більше, що Національний банк як регулятор небанківського фінансового ринку, запропонував цілу низку нових нормативно-правових актів. Також ведеться активна робота над проектом нового закону "Про ОСЦПВ".

Цього року ми розширили міжнародне співробітництво, коло професійних контактів та обмін досвідом з європейськими колегами. Зараз одне з нагальних питань повоєнного відновлення України та залучення інвестицій, над яким триває спільна робота – це запровадження на рівні держаної програми страхування воєнних ризиків із залученням до цього саме страхового ринку України та партнерів-перестраховиків із-за кордону.

Сердечно дякую всім учасникам Асоціації, що вкладають свої сили та час у роботу об’єднання, у розбудову цивілізованого страхового ринку України, працюючи у складі керівних органів МТСБУ, робочих груп при Комітетах Верховної Ради, міністерств тощо.

Головна задача на наступний рік – консолідація зусиль учасників ринку; збереження стандартів захисту прав та законних інтересів споживачів, не ховаючись за форс-мажор та об’єктивні труднощі; розробка разом із регулятором "плану Маршалла" для повоєнного відновлення галузі.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес