На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Фінкомітет ВР рекомендує ухвалити в цілому законопроєкт, що змінює умови функціонування ринку ОСЦПВ

Версия для печати Версия для печати
01.02.2024 

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні 1 лютого рекомендував ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт №8300 про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, написав у Телеграм голова комітету Данило Гетманцев.

Від зазначив, що проблемами, які має розв'язати законопроєкт, є: недосконалість процедур розрахунку та здійснення страхової виплати з відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок ДТП, низький ліміт відповідальності страховика, державне регулювання ціноутворення за цим видом страхування. А також недостатня ефективність системи управління Моторного (транспортного) страхового бюро України та обмежена роль держави в контролі за його діяльністю.

Як повідомлялося, законопроєкт №8300 Верховна Рада України ухвалила в першому читанні 12 січня 2023 року. Його авторами є голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев та 11 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується поступово підвищити розміри страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених у країнах Європейського Союзу, запровадити швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів (60 днів).

Крім того, законопроєктом планується запровадити пряме врегулювання в усіх випадках дорожньо-транспортних пригод, у яких шкоду заподіяно лише транспортному засобу, що дасть змогу потерпілій особі звертатися за страховою виплатою до свого страховика. Визначити порядок розрахунку розміру страхової виплати без урахування зносу та здійснення страхових виплат у розмірі необхідному для відновлення транспортного засобу.

Планується також запровадити вільне ціноутворення, зменшити строк розгляду заяви про здійснення страхової виплати з 90 до 60 днів із дня подання заяви про здійснення страхової виплати, установити вичерпний перелік документів, необхідних для отримання страхової виплати, та підстав для відмови в її здійсненні.

Атрибуты:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес