На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Суспільне ініціювало зміни до законодавства щодо страхування працівників медіа

Версия для печати Версия для печати
09.02.2024 

Суспільне Мовлення ініціювало внесення змін до законодавства задля вироблення ефективних механізмів страхування працівників медіа, які працюють на фронті та небезпечних територіях. Під час виїзного засідання, що відбулося 7 лютого 2024 року, Микита Потураєв, голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, та Ярослав Юрчишин, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова, висловилися, що сприятимуть розв'язанню цього питання.

Дмитро Козлов, член правління Суспільного, відповідальний за управління персоналом, наголосив, що компанія дбає про безпеку своїх співробітників, зокрема команд, що працюють на фронті та на небезпечних територіях. У складі екіпажу, що виїжджає на редакційне завдання, крім кореспондента, зазвичай є також відеограф, водій і працівник безпеки. Водночас він окреслив низку проблем, із якими стикається Суспільне як роботодавець:

"Сьогодні на Суспільному застраховані 183 працівники. Навіть коли була нечітка ситуація зі страховкою, ми страхували коштом наших партнерів і донорів. Гнучкі закордонні страхові поліси у нашому випадку були надані кожному і кожній, хто працював із фронту та навколо фронту – на небезпечних територіях. Та наразі те, як працює команда новинарів, на жаль, не вкладається у запропоновані формальні класи страхування. Робота, що відбувається в реальності, не прописана ні в нормативних, ні в піднормативних документах, що додає нам складнощів. Страхування журналістів, як це не дивно, за актуальним законодавством є додатковим благом, за яке громадяни сплачують податки. Суспільне як податковий агент повинно платити ці кошти за співробітників".

Член правління Суспільного зауважив, що страховки мають бути більш гнучкими. Оскільки робота над редакційними завданнями, наприклад, може тривати тиждень, над розслідуваннями – місяці, то Суспільному доводиться оновлювати або припиняти поліси, а це складно і для працівників, і для компанії.

Крім того, Дмитро Козлов зазначив, що за допомогою страховок, які наразі доступні на ринку, важко забезпечити психологічну допомогу тим, хто бачить війну в об'єктив: займається розслідуваннями, працює із воєнними злочинами та під час цієї роботи напряму спілкується із загарбниками. Психологічна підтримка життєво необхідна для збереження наших людей.

"Така ситуація в галузі, щодо всіх фахівців, які підпадають під цей кейс, по-перше, не дає гарантій, що люди будуть ефективно застраховані, по-друге, накладає на роботодавців додаткові обов'язки з нарахування, обліковування та сплати їхніх податків, по-третє, вона навіть етично "б'є" по журналістах та інших працівниках медіа – цинічно вважати додатковим благом те, що є професійною необхідністю", — сказав член правління Суспільного Дмитро Козлов.

Леся Бурбель, начальниця Управління страхової методології НБУ, висловила готовність посприяти у розв'язанні цього питання, залучивши асоціацію страховиків, щоб разом створити страховий продукт для медійників з урахуванням особливостей оподаткування.

"Сьогодні робота команд новинарів надзвичайно важлива, завдяки їй українці й українки приймають життєво важливі рішення. Від того, наскільки прозорі, зрозумілі й чіткі будуть новини з фронту й навколо, люди приймають рішення, чи потрібно евакуюватися, вивозити дітей тощо. Важко переоцінити вплив, який мають новини на сьогоднішнє життя наших громадян", — зауважив Дмитро Козлов.

Атрибуты:  https://corp.suspilne.media/newsdetails/9277

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес