На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Кабмін припинив дію низки документів, що регулюють обов'язкові види страхування

Версия для печати Версия для печати
08.04.2024 

Уряд постановою №344 від 29 березня 2024 року, яка набрала чинності 2 квітня, скасував низку постанов Ради міністрів Української РСР та Кабінету міністрів України, що регулюють обов'язкові види страхування.

Згідно з повідомленням на сайті Кабміну, зокрема, втратили чинність порядок і правила обов'язкового страхування, відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час їхнього перевезення та відповідальності громадян України, які мають у власності чи іншому законному володінні зброю, за шкоду, яку може бути заподіяно третій особі або її майну.

Також скасовано дії положення про відповідальність власників собак за шкоду, що може бути заподіяна третім особам, постанову про обов'язкове страхування цивільної відповідальності за ядерну шкоду, порядок та умови обов'язкового страхування медичних працівників та інших осіб на випадок інфікування вірусом імунодефіциту людини під час виконання ними професійних обов'язків. Порядок і правила обов'язкового страхування предмета іпотеки від ризиків випадкового знищення, випадкового пошкодження або псування.

Як уточнили в асоціації "Страховий бізнес", страховикам, які укладають договори страхування за цими видами, необхідно терміново затвердити загальні умови страхового продукту, а нові договори укладати за відповідними класами страхування, що передбачені новим законом "Про страхування".

Водночас в асоціації уточнили, що договори страхування, укладені останніми днями, згідно зі скасованими актами Кабінету міністрів, можуть вважатися укладеними з порушенням законодавства, тому, можливо, буде необхідним їхнє переукладення та відповідні уточнення формулювання в платіжних документах.

Атрибуты:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес