На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Оприлюднено постанову про новий порядок обліку ДТП


29.05.2019 

Оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року 2019 року № 424 "Деякі питання ведення обліку дорожньо-транспортних пригод".

Документ затверджує правила ведення обліку дорожньо-транспортних пригод. "Метою прийняття є вдосконалення системи обліку та обробки даних про ДТП для запровадження нової картки обліку на основі Європейської системи даних CADAs", – йдеться у документі.

Для обліку збирається така інформація: реєстрація дорожньо-транспортних пригод; характеристика місця дорожньо-транспортної пригоди (дорожні умови та дорожню обстановку); учасники, потерпілі, травмовані та загиблі; транспортні засоби та їх страхування.

Уповноважені органи отримують доступ до інформації в єдиній інформаційній системі МВС та через системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

Не підлягає обліку інформація про дорожньо-транспортні пригоди, що сталися:

  1. під час зчеплення-розчеплення з причепами або встановлення на причепи спеціального обладнання чи механізмів, запуску двигуна за допомогою пускової рукоятки, проведення технічного обслуговування або ремонту транспортного засобу;
  2. за участю тракторів, інших самохідних машин і механізмів унаслідок порушення техніки безпеки під час виконання ними основних виробничих операцій;
  3. під час тренувань і офіційних змагань з автомобільного, мотоциклетного видів спорту, якщо постраждалі є учасниками таких заходів або глядачами, а також під час тренувань і офіційних змагань з велосипедного спорту за умови, що учасниками не були треті особи;
  4. за участю велосипедів, крісел колісних та гужового транспорту за умови, що учасниками пригоди не були інші транспортні засоби чи особи.

"На підставі результатів оцінки стану аварійності, аналізу обставин, причин і умов, що сприяли виникненню дорожньо-транспортних пригод, МОЗ, Національна поліція, Укртрансбезпека, Укравтодор в межах компетенції здійснюють заходи із запобігання дорожньо-транспортним пригодам та зменшення тяжкості їх наслідків", – йдеться у постанові.

Атрибуты:  http://ukrainepravo.com/news/ukraine/oprylyudneno-postanovu-pro-novyy-poryadok-obliku-dtp-/

«« Вернуться на первую страницу раздела