На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Кабмін запропонував Раді посилити відповідальність підприємств за пожежну безпеку


09.01.2020 

Відповідний законопроєкт зареєстровано на сайті парламенту

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2702 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки". Про це йдеться на сайті парламенту.

Проєктом Закону пропонується внести зміни до Кодексу, чітко визначивши, що в разі надання підприємствами із середнім та/або незначним ступенями ризику центральному органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки, договору добровільного страхування цивільної відповідальності, періодичність проведення планових перевірок збільшується на строк дії договору страхування відповідальності, але не більше шести років – для суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику та не більше десяти років – для суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Проєкт Закону виключає можливість збільшення строку проведення планових перевірок підприємств, установ, організацій державної та комунальної форми власності, об’єктів підвищеної небезпеки, враховуючи вибухопожежонебезпечні об’єкти та об’єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного та санітарно-епідеміологічного характеру (заклади охорони здоров’я, освіти, дошкільні навчальні заклади та стратегічні об’єкти критичної інфраструктури тощо).

Проєктом Закону пропонується також внести зміни до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", а саме в частині взаємоузгодження запропонованих норм та врахування зазначених особливостей щодо здійснення державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Нагадаємо, на засіданні уряду 27 грудня було ухвалено рішення щодо покращення державного контролю у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Атрибуты:  https://zik.ua/news/2020/01/09/kabmin_zaproponuvav_radi_posylyty_vidpovidalnist_pidpryiemstv_za_pozhezhnu_bezpeku_953912

«« Вернуться на первую страницу раздела