На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Раді пропонують зобов’язати ЗМI забезпечувати бронежилетами, шоломами та аптечками журналістів, відряджених до зони бойових дій

Версия для печати Версия для печати
11.05.2022 

Народний депутат фракції "Слуга народу" Анастасія Ляшенко пропонує зобов’язати керівників засобів масової інформації забезпечувати бронежилетами, шоломами та аптечками журналістів, відряджених до роботи в зону бойових дій, а також передбачити для них страховку за рахунок роботодавця.

Відповідний законопроєкт №7367 зареєстрований у Верховній Раді в середу, 11 травня.

Автор законодавчої ініціативи пропонує доповнити статтю 15 закону "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" положенням, відповідно до якого ЗМI зобов’язані забезпечувати журналістів та інших працівників, відряджених працювати в райони ведення військових (бойових) дій або на тимчасово окуповану територію України , засобами захисту від уражень вогнепальної зброї, осколкових уражень, а також медичними аптечками.

Законопроєкт також передбачає, що такі журналісти та співробітники ЗМI підлягають обов’язковому страхуванню за рахунок роботодавця у разі заподіяння шкоди їх життю та здоров’ю у зв’язку з виконанням професійних обов’язків.

Водночас, документ пропонує уточнити розмір одноразової грошової допомоги у разі поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного журналістам під час виконання ними професійних обов’язків. Так, чинні норми закону передбачають, що в такому разі представникам ЗМI виплачується з державного бюджету до 50 прожиткових мінімумів. Iніціатор законопроєкту переконана у необхідності усунути цю невизначеність та передбачити чітке правило, що розмір такої допомоги має становити 50 прожиткових мінімумів.

Крім того, до статті 7 закону "Про страхування" пропонуються внести зміни, згідно з якими до обов’язкових видів включається також страхування працівників ЗМI на час виконання ними роботи в районах ведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованій території.

Атрибуты:  https://ua.interfax.com.ua/news/general/831535.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес