На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Рада прийняла закон про трудові договори з нефіксованим робочим часом: що він передбачає

Версия для печати Версия для печати
18.07.2022 

Верховна Рада прийняла закон, яким передбачила запровадження в Україні трудових договорів з нефіксованим робочим часом. За прийняття в цілому відповідного законопроєкту №5161 проголосувало в понеділок 269 депутатів. При цьому 14 (всі присутні з фракції "Батьківщина") проголосували проти, а ще 13, зокрема шість "слуг народу" утрималися.

Документ вводить у Кодекс законів про працю нову статтю про особливий вид трудового договору, умовами якого заздалегідь не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі її надання роботодавцем.

При цьому роботодавець не гарантуватиме, що така робота буде надаватися постійно, самостійно визначатиме необхідність та час залучення працівника до роботи, обсяг роботи та в передбачений договором строк погоджуватиме з працівником режим роботи та тривалість робочого часу, необхідного для виконання відповідної роботи. При цьому повинні бути дотримані вимоги законодавства щодо тривалості робочого часу та часу відпочинку.

Кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом у одного роботодавця не зможе перевищувати 10% загальної кількості трудових договорів, стороною яких є такий роботодавець. Натомість тим, хто використовує працю менше ніж 10 працівників все ж дозволено мати одного робітника, що працює з нефіксованим робочим часом.

За порушення цієї норми передбачено штраф у трикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

Кількість базових годин, у які від працівника можуть вимагати працювати, не може перевищувати 40 годин на тиждень, а кількість базових днів не може перевищувати 6 днів на тиждень.

Атрибуты:  https://delo.ua/economy/rada-priinyala-zakon-pro-trudovi-dogovori-z-nefiksovanim-robocim-casom-shho-vin-peredbacaje-401533/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес