На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Дмитро Кисилевський про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Версия для печати Версия для печати
25.08.2023 

"Запровадження механізму страхування інвестицій від воєнних ризиків є частиною Плану відновлення переробної промисловості", — розповідає заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

"Ініційований мною законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності" щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків (реєстр. № 9015) схвалений Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики для розгляду у другому читанні. Очікуємо на винесення його в зал.

Суть цього закону – надання права Експортно-кредитному агентству страхувати інвестиції від воєнних ризиків. Зараз таку послугу можуть отримати іноземні компанії через міжнародні фінансові організації MIGA і DFC. А от українські компанії такої можливості не мають. Прийняття закону стане важливим кроком, щоб така можливість з'явилась.

Українські інвестори та промисловці очікують цей інструмент від початку широкомасштабного вторгнення. Сподіваюсь, чекати залишилось недовго."

Слід нагадати, що План розвитку переробної промисловості, розроблений минулого року, це документ про те, як змінити структуру української економіки з нинішньої сировинної на промислову і технологічну, де шукати потенціал для цих змін, яка політика потрібна, скільки грошей вона коштуватиме і що отримають держава і громадяни в результаті її реалізації. Ініціативи, передбачені цим Планом, поступово перетворюються на проекти законів і закони, нормативні акти Уряду, тези політиків і угоди між підприємствами.

Атрибуты:  https://www.rada.gov.ua/news/news_kom/240570.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес