На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини медстрахування

В Україні найчастіше помирають від серцево-судинних хвороб, спричинених поганим харчуванням

Версия для печати Версия для печати
21.01.2019 

У результатах дослідження зазначають, що смертність викликана вживанням переважно соняшникової олії.

За результатами дослідження Єнського університету імені Фрідріха Шиллера, зробленого на замволення ВООЗ, Україна випередила 50 держав центральної, південної, західної Європи та центральної Азії у рейтингу смертності від серцево-судинних хвороб, спричинених поганим харчуванням.

Так, частка смертей із зазначеними характеристиками у 2016 році склала в Україні 38,2% серед усіх, – спричинених хворобами. Крім України, у першій п’ятірці опинилися Білорусь, Грузія, Молдова та Узбекистан. Найменше смертей внаслідок поганого раціону станом на 2016 рік зафіксовано в Iзраїлі – 9,8%.

Зазначено, що рейтинг смертності укладено за хворобами, зумовленими двома типами раціону:

  • з низьким вмістом клітковини, фруктів, бобових, горіхів та насіння, поліненасичених жирних кислот, омега-3 жирних кислот із морепродуктів, овочів та цільних зерен;
  • з високим вмістом обробленого м’яса, натрію, цукромістких напоїв та трансжирних кислот.

Серед хвороб у дослідженні опинилися – аневризма аорти, фібриляція серця і тріпотіння передсердь, кардіоміопатія і міокардит, ендокардит, геморагічний інсульт, гіпертонічна хвороба серця, ішемічна хвороба серця, ішемічний інсульт, захворювання периферійних судин, ревматичні захворювання серця та інші.

Результати цього дослідження, зазначають автори, підтверджують результати попереднього. Згідно з ним, мешканці країн, де впродовж 1990-2002 років вживали здебільшого соняшникову олію, часто помирали від ішемічної хвороби серця. Серед цих країн – Росія, Україна, Болгарія та Румунія. Натомість у Польщі, Чехії, Естонії, Латвії та Литві за цей же період відзначили зниження смертності внаслідок тих самих хвороб – це пов’язують із вживанням ріпакової олії. Вчені Єнського університету підкреслили, що в порівнянні з соняшниковою, ріпакова олія містить більше кислот, здатних захищати організм від серцево-судинних захворювань.

Автор:  Ріта Дудіна
Источник:  Хмарочос
URL новости:  https://hmarochos.kiev.ua/2019/01/21/v-ukrayini-naychastishe-pomirayut-vid-sertsevo-sudinnih-hvorob-sprichinenih-poganim-harchuvannyam/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес