На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини медстрахування

Понад трильйон доларів – на охорону здоров’я і боротьбу зі змінами клімату

Версия для печати Версия для печати
17.08.2022 

Хто заплатить? Великі корпорації. За законом, який підписав президент США Джо Байден, мусять платити податок на рівні щонайменше 15%

Президент США Джо Байден підписав Акт про зниження інфляції (Inflation Reduction Act), що передбачає, зокрема, витрати у сумі 370 мільярдів доларів на проєкти, пов’язані зі змінами клімату й енергетичною трансформацією. Удвічі більшу суму буде витрачено за цим законом на охорону здоров’я.

"Зараз я зроблю те, на що чекав 18 місяців", – заявив президент Джо Байден перед підписанням Inflation Reduction Act. Господар Білого дому назвав цей документ одним із найважливіших законів своєї першої президентської каденції. За словами Байдена, згідно з новим законом у Сполучених Штатах буде вжито "найагресивніших в історії заходів у справі кліматичної кризи".

Як інформують заокеанські ЗМI, підписаний Байденом закон передбачає протягом 10 років витратити 369 мільярдів доларів (головно у вигляді податкових пільг) на відновлювальну енергетику, термомодернізацію будинків, сприяння покупцям електромобілів, виготовлених у США, і скорочення викидів метану в атмосферу. За прогнозами експертів Білого дому, до 2030 року це має скоротити викиди парникових газів на 40% (у порівнянні з рівнем 2005-го), а відтак – стати на заваді глобальному потеплінню.

Однією з головних цілей "медичної" частини нового закону є більша доступність ліків. Закон передбачає, що у формуванні цін на медикаменти братиме участь урядова програма медичного страхування літніх людей, і дозволяє збільшити субсидії на медичне страхування для родин із низькими й середніми доходами.

Хто за все це заплатить? Корпорації

Основним джерелом фінансування нових видатків державного бюджету має стати запровадження мінімального розміру податку (15%), який платитимуть найбільші корпорації. Деякі з них, попри великі доходи, сплачують дуже малі суми податків, або взагалі нічого, якщо звітують про збитки? Поза тим, згідно з новим законом, на роботу візьмуть десятки тисяч нових співробітників податкової служби (IRS). Такий крок, за задумом авторів закону, мав би збільшити ефективність збирання податків, зокрема, з осіб, що заробляють понад 400 тисяч доларів на рік.

За прогнозами Білого дому, протягом десяти років підписаний президентом Байденом закон скоротить дефіцит американського бюджету на 300 мільярдів доларів. Водночас, на думку незалежних експертів, попри свою назву, "Акт про зниження інфляції" не матиме на неї значного впливу.

"Iнвестиція у покоління" допоможе демократам на виборах?

Закон, узгоджений після 18 місяців бурхливих дискусій усередині Демократичної партії, містить чимало передвиборчих обіцянок президента Байдена. Хоча не всі. Зокрема, з остаточної версії Акту зникли положення про безкоштовні дитячі садочки й гарантовані державою оплачувані відпустки з догляду за дитиною. (США є єдиною розвиненою державою у світі, де такі відпустки взагалі не передбачені законом – жодного дня. Тобто усе на розгляд працедавця).

"Акт про зниження інфляції" є, за словами Байдена, черговою "інвестицією у покоління". Раніше такими були законодавчі акти про витрати на інфраструктуру (гігантські 1,2 трильйона доларів) та наукові дослідження й виробництво напівпровідників (280 мільярдів доларів). "Усі ці досягнення є частиною нашого бачення й плану? аби забезпечити, що демократія ефективно працює для вашого покоління", – заявив американським виборцям Джо Байден.

У Демократичній партії сподіваються, що підписаний президентом закон допоможе "віслюкам" перемогти "слонів" (республіканців) на проміжних виборах до Конгресу США, які відбудуться у листопаді цього року.

Нагадаємо, восени американці обиратимуть увесь склад Палати представників і третину Сенату. Ще кілька місяців тому соціологи прогнозували, що за підсумками проміжних виборів контроль за обома палатами Конгресу перейде до Республіканської партії. Але зараз демократи "підтягнулися". Сенат, кажуть соціологи, партія Байдена цілком може втримати, та й за Палату представників побореться?

Деякі виборці демократів були не задоволені тим, що партія так довго (аж півтора року) не може узгодити закон, який втілює у життя передвиборчі обіцянки президента Байдена? I ось нарешті Демократична партія з цим завданням упоралася.

Источник:  Високий Замок
URL новости:  https://wz.lviv.ua/world/470682-ponad-trylion-dolariv-na-okhoronu-zdorovia-i-borotbu-zi-zminamy-klimatu

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес