На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини медстрахування

Запровадження медстрахування ветеранів могло б допомогти у виявленні захворювань та запобіганні інвалідизації у майбутньому – заступник міністра Драганчук

Версия для печати Версия для печати
27.09.2022 

У Міністерстві у справах ветеранів вважають, що запровадження спеціального медичного страхування ветеранів могло б покрити додаткові комплексні обстеження для виявлення захворювань та запобігання інвалідизації у майбутньому, повідомила заступник міністра Iнна Драганчук.

Складна, але цілком реалістична (перспектива запровадження медичного страхування ветеранів – IФ-У). У міжнародній практиці існують успішні приклади програми медичного страхування ветеранів як окремої категорії населення. Ми розуміємо, що нашим захисникам та захисницям необхідний більш ґрунтовний підхід, враховуючи їхні специфічні травми та хронічні захворювання, тому спеціальне медичне страхування могло б покрити додаткові комплексні медичні обстеження для виявлення захворювань та запобігання інвалідизації в майбутньому, – сказала Драганчук в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

Заступник міністра наголосила, що ті, хто на сьогодні захищає незалежність України, мають бути впевнені, що держава подбає про них.

Вона наголосила, що це може бути і у вигляді окремого медичного страхування, і в рамках розширеної програми медичних гарантій для ветерана.

Щодо перспектив такої ініціативи – вона точно потребуватиме значної скоординованості багатьох відомств, проте й актуальність її важко переоцінити. Тому я хотіла б орієнтуватися на початок запровадження у найближчій перспективі", а не "вже після завершення війни", – заявила Драганчук.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд працює над тим, щоб кожна людина, яка пройшла фронт і повернулася, чітко розуміла, що на неї чекає у мирному житті. Зокрема, йдеться про реабілітацію, медичне страхування, працевлаштування, перекваліфікацію, програми пільгової іпотеки.

Источник:  Iнтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/general/861330.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес