На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Страхова галузь закликає Європейську Комісію ухвалити угоду Solvency II


14.05.2024 

Insurance Europe звернулася до Європейської Комісії з листом, в якому підкреслила важливість того, щоб технічні переговори щодо перегляду платоспроможності ЄС II залишалися узгодженими з політичною угодою та цілями ЄС щодо зміни клімату, фінансування "зеленого" та цифрового переходу, Союзу ринків капіталу та підвищення конкурентоспроможності.

Він попереджає, що якщо технічні переговори 2-го рівня, які визначають деталі впровадження пруденційного режиму, відхиляться від цілей цієї угоди, це підірве здатність галузі зробити свій внесок у досягнення ширших цілей політики ЄС.

Лист було надіслано віце-президенту Європейської Комісії (ЄК) Домбровському та комісару МакГіннесу незадовго до того, як 15 травня Експертна група ЄК з питань банківської справи, платежів та страхування провела першу серію технічних переговорів. Insurance Europe – федерація страхових асоціацій – занепокоєна, оскільки ці деталі відіграватимуть вирішальну роль у визначенні впливу та переваг перегляду.

Наприклад, галузь зазначає, що не повинно бути жодних відступів від домовленості, досягнутої між Парламентом та Радою ЄС щодо обмеження впливу змін на поправку на ризик – ключовий елемент коригування волатильності, який захищає страховиків від непотрібної волатильності з боку фінансових ринків. Дуже важливо, щоб це та інші ключові калібрування, такі як екстраполяція безризикових процентних ставок та маржі ризику, були правильними.

Посилаючись на свій нещодавно опублікований позиційний документ "Виконання узгоджених амбіцій щодо перегляду Solvency II", Insurance Europe також закликала Європейську Комісію забезпечити, щоб вона використала переговори для виконання своїх обіцянок щодо зменшення на 25% навантаження на звітність, яке стримує інновації та інвестиції.

Джерело:  Insurance Europe
URL статті:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3098/insurance-industry-calls-on-european-commission-to-deliver-solvency-ii-deal

«« Вернуться на первую страницу раздела