На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Aon вважає кібератаки/витік даних головним ризиком для фінансових установ


17.05.2024 

Aon, міжнародний страховий та перестраховий брокер, виявив, що кібератаки/витік даних посідають перше місце серед основних бізнес-ризиків, з якими стикаються фінансові установи.

Цей висновок зроблено на основі глобального дослідження Aon щодо управління ризиками у 2023 році. Опитування також визначило регуляторні/законодавчі зміни та економічний спад/повільне відновлення як наступні за важливістю ризики, з якими стикаються фінансові установи в усьому світі, одразу після кібератаки/витоку даних.

Більше того, опитування показує, що 60% фінансових установ мають плани щодо подолання цих ризиків.

Однак лише 20% з них провели кількісну оцінку цих ризиків, а 28% розробили план управління ризиками. В середньому, галузь зазнала 26% втрат доходу від перших десяти ризиків.

Сученг Чанг, керівник гонконгського офісу Aon, пояснює: "Проблеми з кібербезпекою та нормативно-правовим регулюванням можуть призвести до каскадних ефектів, таких як ризик пошкодження бренду або репутації, який посів дев'яте місце, та переривання бізнесу, який посів десяте місце. Ми бачимо, що провідні фінансові компанії постійно розвиваються, щоб зменшити ці ризики, а кращі у своєму класі організації впроваджують передовий аналіз даних і можливості для оцінки, кількісної оцінки та управління ризиками, з якими вони стикаються сьогодні, а також тими, що очікуються в майбутньому".

Крім того, нездатність залучити або утримати найкращих фахівців посідає восьме місце серед найбільших бізнес-ризиків, і, за прогнозами, в майбутньому вона підніметься на третє місце. Нестача талантів і критично важливих навичок може перешкоджати інноваціям і конкурентоспроможності, посилюючи вразливість до різних ризиків, включаючи кібератаки, порушення регуляторних норм, проблеми з ланцюжками поставок і переривання діяльності фінансових установ.

Лі Вун Кеонг, керівник відділу кадрових рішень у Гонконзі компанії Aon, підкреслює: "Зростаючий взаємозв'язок ризиків у нестабільному бізнес-середовищі робить гонку за кваліфікованими кадрами та підвищення кваліфікації існуючої робочої сили для подолання цих ризиків більш важливою, ніж будь-коли".

Він додає: "З розвитком технологій та старінням робочої сили зростання фінансових установ у Гонконзі значною мірою залежатиме від здатності організацій залучати найкращі таланти з необхідними навичками та креативністю, щоб залишатися актуальними на конкурентному ринку".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/aon-reveals-cyber-attack-data-breach-as-top-risk-for-financial-institutions/

«« Вернуться на первую страницу раздела