На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Страхові компанії демонструють повільніший прогрес у впровадженні розширеної аналітики — WTW


30.05.2024 

Страхові компанії світу демонструють повільніший, ніж очікувалося, прогрес у впровадженні розширеної аналітики, випливає з результатів опитування, проведеного глобальною компанією у сфері консалтингу, брокерських послуг Willis Towers Watson (WTW).

Як повідомляється на її сайті, незважаючи на масштаби інвестицій, вкладених північноамериканськими страховиками майна і від нещасних випадків (P&C), дослідження P&C Insurance Advanced Analytics, проведене WTW у 2024 році, зазначає проблеми, з якими ці компанії стикаються під час роботи з даними та аналітикою.

Страховики вже давно використовують аналітику при ціноутворенні та андеррайтингу, і сьогодні залишилося лише кілька винятків. Однак традиційної аналітики стає дедалі недостатньо для виконання цих функцій: 49% страховиків заявляють, що включають ШІ у свої аналітичні процеси.

"Страховики хочуть використовувати аналітику в усьому своєму бізнесі – амбіції є, але вони не втілюються в реальність", – керівник відділу особистих консультацій, страхового консалтингу та технологій (ICT), Північна Америка, WTW Лора Доддінгтон.

Однак, хоча ШІ більше використовується в ціноутворенні та андеррайтингу, страховики насилу інтегрують аналітику в інші сфери своїх організацій. Так багато страховиків заявляють, що вони мають намір впровадити аналітику в різні сфери, включно з претензіями, маркетингом, дистрибуцією та іншими, протягом наступних двох років. Проте, з огляду на фактичне використання аналітики за останні кілька років, результати показують, що прогрес був значно повільнішим, ніж спочатку передбачалося, а в деяких випадках взагалі не існувало.

Опитування показало, що найістотнішою перешкодою на шляху до ширшого використання аналітики в їхніх організаціях були вузькі місця у сфері IT. Незважаючи на значні інвестиції в технології за останні кілька років, ця тенденція погіршилася, замість того щоб демонструвати поліпшення. Крім технологічних проблем, як рушійну силу повільного прогресу в опитуванні часто згадували перетворення аналітичних потреб на бізнес-реалії.

Що стосується зростаючої тенденції до використання ШІ, Лорен Фінніс, керівник відділу комерційних напрямків, страхового консалтингу та технологій (ICT) у Північній Америці, WTW, заявила: "Використання ШІ змінить страхову галузь, що призведе до поліпшення результатів. як для страховиків, так і для споживачів. Такі галузі, як генеративний штучний інтелект, пропонують величезний потенціал для революції в нашій галузі, тому інвестиції в інновації важливі".

Індустрія страхування розвивається швидше, ніж будь-коли, і ті, хто зможе ефективно активувати аналітику у своїх організаціях, матимуть найсильніші позиції для реагування. Оскільки 86% опитаних організацій заявили, що бачать сильну прихильність керівництва до аналітики, на самому верху є добрі наміри. Переможцями стануть ті, хто зможе діяти швидко і масштабно.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела