На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Insurance Europe окреслила ключові пріоритети для Союзу ринків капіталу


03.06.2024 

Insurance Europe, асоціація, що представляє страхові та перестрахувальні компанії, підкреслює, що Союз ринків капіталу (СРК) повинен бути спрямований на збільшення роздрібних інвестицій, диверсифікацію джерел фінансування для підприємств ЄС та сприяння створенню середовища, сприятливого для інновацій, конкуренції та зростання компаній ЄС.

Створений десять років тому, CMU має на меті створити єдиний ринок капіталу для збільшення потоку інвестицій та заощаджень по всьому ЄС.

У позиційному документі підкреслюється важлива роль страхової галузі не лише у забезпеченні фінансового захисту, але й у пенсійному забезпеченні та заощадженнях, а також у виконанні ролі великого довгострокового інституційного інвестора.

Європейські страховики інвестують в економіку майже 9,5 трильйонів євро, причому 69% їхніх інвестицій в акції, корпоративні та суверенні облігації знаходяться в межах ЄС.

Олав Джонс, заступник генерального директора Insurance Europe, сказав: "Союз ринків капіталу має бути пріоритетом для залучення інвестицій, які сприятимуть створенню зеленої, цифрової, конкурентоспроможної на світовому ринку Європи. Зараз ЄС повинен зосередитися на розблокуванні роздрібних інвестицій, зменшенні зарегульованості та звітності, а також на розширенні доступу до власного капіталу МСП, венчурного капіталу, боргових зобов'язань МСП та інфраструктури".

"Виконуючи ці завдання, страховий сектор може зробити свій внесок у фінансування "зеленого" та цифрового переходу і продовжувати інвестувати в довгостроковій перспективі. Це сприятиме зростанню та створенню нових робочих місць, прокладаючи шлях до фінансово та економічно сильнішої Європи".

Insurance Europe окреслила кілька пріоритетів для Союзу ринків капіталу (СРК):

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/insurance-europe-outlines-key-priorities-for-capital-market-union/

«« Вернуться на первую страницу раздела