На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Європейський ринок кіберстрахування став більш дружнім


20.06.2024 

За словами Макарени Бандрес, керівника відділу кіберстрахування Marsh Europe, європейський ринок кіберстрахування став набагато більш дружнім: збільшилася ємність на один рівень, значно зросла загальна ємність, зняті обмеження на покриття, з'явилося більше вдосконалень та інноваційних страхових рішень.

Сьогодні вранці пані Бандрес виступила на конференції Marsh's Europe Cyber Market Update, зазначивши, що андеррайтери тепер більш комфортно почуваються з інформацією, яку вони отримують. Вона пояснює: "Автори, здається, більш гнучкі і більш креативні. Вони можуть надати більше можливостей з меншими обмеженнями".

Крім того, частота і серйозність претензій, особливо щодо програм-вимагачів, зросла, і Марш очікує, що ця тенденція збережеться і надалі.

Що стосується тарифів на кіберстрахування, то вони знижуються вже другий квартал поспіль.

Бандрес коментує: "Ми також раді бачити, що 60% наших клієнтів отримали знижку на свої премії в цьому 2-му кварталі, що вдвічі більше, ніж у 4-му кварталі 2023 року".

Вона продовжує: "У першому кварталі 2024 року ми спостерігали середнє зниження премій на -7, а зараз у другому кварталі 2024 року ми бачимо зниження премій на -10, але він ще не закритий, тому цей показник може дещо змінитися, але ми прогнозуємо, що він залишиться в межах цих цифр".

Це зниження почалося в останніх кварталах 2023 року і продовжилося в 2024 році, після особливо важкого ринку, де премії зростали щороку, особливо в 2021-2022 роках.

Крім того, Марш зауважив, що впровадження засобів контролю кібербезпеки значно покращилося з року в рік з 2021 по 2023 рік, що сприяло пом'якшенню ситуації на ринку.

Бандрес підкреслює: "Ми все ще бачимо, що страховики зосереджують свою увагу на впровадженні засобів контролю кібербезпеки. Це не зміниться, і ми спостерігаємо, що чим краще контроль кібербезпеки і чим кращі засоби кібербезпеки вони мають, тим нижчі страхові премії".

Вона додає: "Оскільки наші клієнти покращують свою кібербезпеку, на ринку з'являється більше можливостей, конкуренція зростає, а терміни погашення договорів збільшуються, що призводить до зниження платежів".

Наприклад, клієнти Marsh з більшими доходами (понад 250 млн євро) та ефективним контролем кібербезпеки зазнали більшого зниження страхових премій, в той час як менші компанії з меншими доходами мали більш стабільні премії. Їхні премії не так сильно зросли під час нестабільних ринків, тому їхнє зниження зараз менш значне, оскільки їхні премії не були дуже високими з самого початку.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/european-cyber-insurance-market-now-more-friendly-says-marsh/

«« Вернуться на первую страницу раздела