На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Сприятливе оновлення на динамічному ринку перестрахування в середині року – Aon


27.06.2024 

Aon plc, провідна міжнародна фірма з надання професійних послуг, сьогодні оголосила про майбутній випуск звіту "Динаміка ринку перестрахування в липні 2024 року", в якому буде представлений всебічний аналіз ринку перестрахування в червні/липні 2024 року – ключовому щорічному періоді поновлення договорів перестрахування, в першу чергу в Америці, Австралії та Новій Зеландії.

Звіт, публікація якого запланована на 1 липня, показує, що страховики загалом досягли позитивних результатів у середині року, включаючи зниження ставок за ризиком майнових катастроф та покращення умов і покриття. Незважаючи на те, що ринок перестрахування став більш конкурентним, він залишається дещо динамічним через волатильність збитків від вторинних ризиків у страхуванні майна, підвищені прогнози сезону ураганів в Атлантичному океані, соціальну інфляцію та несприятливий розвиток резервів у страхуванні від нещасних випадків.

На відміну від 2023 року, в середині року ємності для американського бізнесу, схильного до катастроф, було більш ніж достатньо для задоволення підвищеного попиту: американські страховики придбали близько $5 млрд додаткового ліміту на випадок катастроф. Продовження договорів 1 червня та 1 липня продовжували розвивати позитивний імпульс від продовжень договорів 1 січня та 1 квітня, а підвищений апетит з боку традиційних ринків перестрахування та ILS призвів до зниження цін як для громадян США, так і для спеціалізованих страховиків штату Флорида, причому останні вперше за останні три роки знизили ставки.

Тим часом, поновлення договорів у Латинській Америці та Карибському басейні також було в цілому позитивним для страховиків, з широкими можливостями задовольнити попит і фіксованим, скоригованим на ризик, підвищенням ставок, що виражається однозначним числом. Страховики в Австралії та Новій Зеландії також відчули стабільні ринкові умови, оскільки близько 80% їхнього бізнесу з перестрахування майнових катастроф було поновлено в середині року.

Звіт, який має на меті сприяти прийняттю кращих бізнес-рішень, показує, що загальний перестрахувальний капітал досяг нового рекорду в $695 млрд на кінець першого кварталу 2024 року, збільшившись з $670 млрд на кінець 2023 року. Збільшення капіталу відбулося за рахунок нерозподіленого прибутку, відновлення вартості активів та нових надходжень на ринок облігацій на випадок катастроф. За оцінками Aon Securities, загальний капітал ILS збільшився до історичного максимуму в 110 мільярдів доларів у другому кварталі, збільшившись з 108 мільярдів доларів на кінець 2023 року, з рекордним лімітом ризику за облігаціями на випадок катастроф у 46 мільярдів доларів. Вперше за один квартал було випущено облігацій на випадок катастроф на суму понад $8 млрд.

Звіт покаже, що перестраховики генерують високі прибутки за історичними стандартами, при цьому річна рентабельність власного капіталу в середньому склала близько 20% у першому кварталі цього року.

Стів Хофманн, співпрезидент підрозділу перестрахувальних рішень у США компанії Aon, зазначив: "Ми раді бачити триваючу стабільність ринку перестрахування, який зараз представляє вигідні можливості для зростання як для страховиків, так і для перестраховиків. Протягом останніх 18 місяців ми відстоювали цей баланс від імені наших клієнтів, впроваджуючи додаткові потужності з передачі ризиків та впроваджуючи нові технології для покращення оцінки та управління ризиками".

Кевін Траєтоу, співпрезидент підрозділу перестрахування в США компанії Aon, продовжує: "Дійсно, можливість укладати угоди з перестрахування є дуже важливою: "Дійсно, здатність приймати більш швидкі рішення на основі даних надає нашим клієнтам ясність і впевненість, необхідні для ефективної навігації на ринку".

Для більш детальної інформації про тенденції поновлення перестрахування в середині року, будь ласка, ознайомтеся зі звітом Aon "Динаміка ринку перестрахування в липні 2024 року", який буде опублікований 1 липня 2024 року.

Джерело:  AON
URL статті:  https://aon.mediaroom.com/2024-06-27-Favorable-Renewal-in-a-Dynamic-Reinsurance-Market-at-Mid-Year,-Aon-Reports

«« Вернуться на первую страницу раздела