На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Ринок перестрахування зараз збалансований, продавці тримають лінію на утримання – Gallagher Re


01.07.2024 

За словами Джеймса Вікерса, голови правління Gallagher Re International, ринок перестрахування був досить стабільним напередодні 1 липня 2024 року, і зараз він більш збалансований, ніж рік тому, хоча перестраховики тримають лінію на утримання, повідомляє Джеймс Вікерс.

Reinsurance News поспілкувався з Вікерсом у зв'язку з випуском звіту 1st View перестрахового брокера Gallagher Re, щоб почути його думки про динаміку ринку під час продовження договорів перестрахування в середині року і в подальшій перспективі.

"Ми повинні пам'ятати, що це перше оновлення після того, як ми закрили перший квартал. І очевидно, що перший квартал 2024 року для перестраховиків був майже більш фантастичним, ніж перший квартал 2023 року та результати всього 2023 року. Отже, результати дуже сильні для перестраховиків", – сказав Вікерс.

Хоча 1 і 2 квартали 2024 року не обійшлися без катастрофічних збитків, жодна з подій не була особливо великою, оскільки вони були пов'язані з так званими вторинними ризиками, тому мали помірний вплив на перестрахувальну галузь.

"Ця тенденція безперервних збитків від котів, невеликих за мірками світового ринку, але збитків типу атракціонів, тільки ще більше зміцнює погляди перестраховиків на утримання", – продовжив Вікерс.

Для основних програм перестрахування первинних страховиків, з точки зору утримань, це є новою нормою, підкреслив Вікерс.

"Зараз доступні структуровані рішення, які допоможуть первинним компаніям управляти своїми збільшеними утриманнями. Хоча це потенційно корисні перехідні механізми, які допомагають людям звикнути до більших утримань, вони не є довгостроковими рішеннями.

"Очевидно, що рішення про пропорційний капітал завжди доступні на ринку. Але ні, ви побачите, що для прямого покриття першого рівня андеррайтингу перестраховики є непохитними і дотримуються своєї позиції", – додав він.

Що стосується ціноутворення, Вікерс зазначив, що після невеликого послаблення на рівні 1,1 і 1,4, ринок був "досить стабільним", прямуючи до поновлення перестрахування на рівні 1,7.

"Я думаю, що ключ до цього полягає в тому, що перестраховики задоволені поточним рівнем цін, але, що більш важливо, вони задоволені зростанням своїх премій. Отже, нікому з них не потрібно робити щось інше. І, чесно кажучи, вони затамували подих, щоб побачити, що станеться в другому півріччі", – сказав Вікерс.

На ринку страхування від нещасних випадків у США, за словами Вікерса, зберігаються різні погляди та занепокоєння, що, на його думку, не зміниться найближчим часом.

"Позиції перестраховиків відрізняються як з точки зору андеррайтингу, так і з точки зору їхнього бачення адекватності поточних ставок у майбутньому, а також, звичайно, з точки зору їхніх власних портфелів за минулий рік, їхньої ефективності.

"У підсумку покупці змогли розмістити свої програми з незначним зниженням комісійних і деяким незначним підвищенням ставок. Але в деяких групах перестраховиків спостерігався невеликий рух, що відображає різні думки перестраховиків про те, як розвивається або може розвиватися цей ринок", – пояснив він.

Коментуючи спеціалізований ринок на рівні 1,7, Вікерс описав його як спокійний, контрольований і досить впорядкований.

"Кібер-ринок цікавий тим, що ставки на первинному ринку знижуються. Деяким цединговим компаніям може бути складно досягти цільових показників валових премій.

"Крім того, зберігається тенденція до скорочення договорів передачі частки квоти на покриття ексцедента збитковості. І все ще тривають розмови про покриття, особливо про виключення", – сказав Вікерс.

Очевидно, що умови зараз кращі для покупців захисту, але з огляду на те, що перестраховики твердо стоять на рівні утримання і посилення умов, досягнуте в 2023 році, чи все ще це ринок продавця?

За словами Вікерса, "вона збалансована".

"Рік тому це був ринок продавця, зараз він збалансований, і залежно від того, як пройде друга половина року, він може знову стати ринком продавця. Але якщо 2024 рік буде схожий на 2023, він стане ринком покупця", – сказав Вікерс.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/reinsurance-market-now-balanced-sellers-holding-the-line-on-retentions-vickers-gallagher-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела