На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Страхові збитки від збою в роботі CrowdStrike можуть сягнути $1,5 млрд, повідомляє CyberCube


25.07.2024 

Глобальні страхові збитки від масового збою в роботі ІТ минулого тижня, ймовірно, складуть від 400 мільйонів доларів до 1,5 мільярдів доларів, повідомила в четвер кібераналітична компанія CyberCube.

Помилка в програмному забезпеченні компанії CrowdStrike (CRWD.O), яка відкриває нові вкладки в системі контролю якості, спричинила оновлення програмного забезпечення, що призвело до збою в роботі комп'ютерів по всьому світу, повідомила американська компанія на цьому тижні, в той час як збитки зростають в результаті збою в роботі сервісів, починаючи від авіації і закінчуючи банківською справою.

Збій може стати найбільшою втратою в кіберстрахуванні, йдеться в заяві CyberCube.

Це була "велика подія для ринку кіберстрахування, але вона навіть близько не стоїть до руйнівного потенціалу, від якого провідні страховики захищають свій капітал", – заявили в CyberCube.

Страховик Parametrix на цьому тижні оцінив страхові збитки від збою в розмірі від 540 мільйонів доларів до 1,08 мільярда доларів для компаній зі списку Fortune 500, за винятком Microsoft, відкрийте нову вкладку, чиє комп'ютерне програмне забезпечення було порушене помилкою CrowdStrike.

Великий кіберстраховик Beazley (BEZG.L) на цьому тижні заявив, що не планує змінювати свої рекомендації щодо комбінованого коефіцієнта – ключового показника рентабельності андеррайтингу – після збою.

Світова індустрія страхування і перестрахування, швидше за все, уникне серйозних фінансових наслідків від збою, повідомило рейтингове агентство Fitch.

Однак перестрахувальний брокер Гай Карпентер заявив, що страховики можуть зіткнутися з претензіями по страхуванню директорів і посадових осіб, а також по страхуванню майна в результаті збою, на додаток до позовів з кіберстрахування.

Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/business/finance/insured-losses-crowdstrike-outage-could-reach-15-bln-cybercube-says-2024-07-25/

«« Вернуться на первую страницу раздела