На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Американські роботодавці очікують, що витрати на медичне страхування зростуть майже на 6% у 2025 році, повідомляє Mercer


13.09.2024 

Американські роботодавці очікують, що витрати на медичне страхування зростуть в середньому на 5,8% у 2025 році, в основному через збільшення вартості медичних послуг, а також більш активне їх використання, згідно з опитуванням, опублікованим консалтинговою компанією Mercer у четвер.

Прогнозується, що 2025 рік стане третім роком поспіль, коли витрати роботодавців на охорону здоров'я зростуть більш ніж на 5%. За попереднє десятиліття витрати зросли в середньому на 3%, йдеться у звіті.

Частково вища вартість кожної медичної послуги зумовлена постійною нестачею медичних працівників, що пов'язано з підвищенням цін постачальниками, каже Мерсер. Витрати на поведінкове здоров'я та популярні, але дорогі препарати для схуднення GLP-1 також сприяють зростанню витрат.

Очікується, що частка загальних витрат на медичне страхування, яку сплачують працівники, в середньому 21%, залишиться приблизно такою ж у 2025 році, зазначає Бет Умланд, директорка з досліджень роботодавців у сфері охорони здоров'я та пільг компанії Mercer.

За даними Mercer, 53% роботодавців планують впровадити зміни в управлінні витратами у 2025 році, що на 44% більше, ніж у 2024 році.

За словами Умланда, ці стратегії будуть спрямовані на скорочення використання ліків учасниками плану з дорогими захворюваннями та управління витратами на спеціалізовані ліки. У 2024 році витрати на рецептурні препарати залишалися найбільш швидкозростаючою статтею витрат для роботодавців, збільшившись на 7,2% з 8,6% у 2023 році.

За словами Умланда, роботодавці занепокоєні дорогими генними та клітинними методами лікування. Такі методи лікування можуть коштувати 1 мільйон доларів і більше. "Ці ліки коштують так дорого, як ми ніколи раніше не бачили. І хоча таких випадків поки що небагато, роботодавці відчувають це на собі".

Роботодавці з чисельністю працівників від 50 до 499 осіб повідомили про найбільше зростання витрат – на 9%, якщо вони не вживають заходів з управління витратами, і на 6,3%, якщо вносять зміни до системи управління витратами.

Більшість малих роботодавців платять приватним страховикам за повністю застраховані медичні програми. За словами головного актуарія компанії Mercer Суніта Пателя, витрати на такі плани, як правило, пов'язані з вищими страховими внесками, і роботодавці не можуть додавати до них програми соціального страхування, які заощаджують кошти.

Опитування Mercer охоплює 1 800 американських роботодавців, від 50 до понад 500 працівників.

Автор:  Amina Niasse
Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/markets/us/us-employers-expect-nearly-6-spike-health-insurance-costs-2025-mercer-says-2024-09-12/

«« Вернуться на первую страницу раздела