На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Довгострокові наслідки COVID можуть збільшити смертність у США та Великобританії: Swiss Re


16.09.2024 

Згідно зі звітом Інституту Swiss Re, якщо вплив COVID-19 не буде обмежено, до 2033 року надлишкова смертність серед населення може залишатися на 3% вищою за допандемічний рівень у США та на 2,5% у Великій Британії, повідомляє Інститут Swiss Re.

Згідно зі звітом, зазвичай надлишкова смертність від усіх причин повинна бути близько нуля, оскільки основні причини смерті залишаються відносно стабільними протягом довгострокового базового припущення.

"Коливання надлишкової смертності, як правило, є короткостроковими і відображають такі події, як масштабний медичний прорив або негативний вплив великої епідемії. Однак, в міру того, як суспільство поглинає ці події, надлишкова смертність повинна повернутися до базового рівня", – пояснюється у звіті Swiss Re.

Однак у випадку з COVID-19, як повідомляється, це не так, оскільки надлишкова смертність від усіх причин все ще перевищує базовий показник до початку пандемії.

"У 2021 році надлишкова смертність зросла до 23% порівняно з базовим рівнем 2019 року в США та на 11% у Великій Британії. У 2023 році вона залишалася значно підвищеною в діапазоні 3-7% для США і 5-8% для Великої Британії", – йдеться у звіті.

Якщо чинники, що лежать в основі нинішньої надлишкової смертності, збережуться, то, за оцінками Інституту Swiss Re, до 2033 року надлишкова смертність може залишатися на рівні 3% у США і 2,5% у Великобританії.

"Нинішній рівень надлишкової смертності викликає занепокоєння. Однак у розпорядженні страховиків і перестраховиків є цілий ряд інструментів для управління цією тенденцією. Конкретні дії включають адаптацію філософії андеррайтингу, апетиту до ризику та припущень щодо смертності при ціноутворенні та резервуванні. Страховики можуть діяти на випередження, орієнтуючись на профілактичні програми для страхувальників, допомагаючи їм у спільних зусиллях, спрямованих на підтримку довшого та здоровішого життя", – йдеться у звіті Інституту Swiss Re.

Пол Мюррей, генеральний директор L&H Reinsurance в Swiss Re, прокоментував: "COVID-19 ще далекий від завершення. США повідомляють про в середньому 1500 смертей від COVID-19 на тиждень протягом 2023 року – це можна порівняти зі смертністю від фентанілу або вогнепальної зброї.

"Якщо так триватиме й надалі, наш аналіз припускає потенційний сценарій підвищеної надлишкової смертності протягом наступного десятиліття. Однак надлишкова смертність може повернутися до допандемічного рівня набагато швидше.

"Перший крок – взяти COVID під контроль за допомогою таких заходів, як вакцинація вразливих груп населення. У довгостроковій перспективі ключовими факторами стануть медичний прогрес, повернення до регулярних медичних послуг і прийняття більш здорового способу життя".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/long-term-covid-effects-may-lead-to-elevated-mortality-in-us-uk-swiss-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела