На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Очікується, що втрати страхового ринку від урагану Helen сягнуть $6-10 млрд.


26.09.2024 
Джерело: Beinsure

За прогнозами Національного центру ураганів (NHC), Helen стане особливо сильним штормом у міру того, як він посилюватиметься до масштабного урагану, хоча залишається невизначеність щодо загального розміру вітрової смуги і того, як Helen може вплинути на узбережжя штату Флорида.

Ураган Helen знаходиться в Мексиканській затоці з максимальною швидкістю вітру близько 90 миль/год з більш сильними поривами, і очікується його посилення по мірі просування до Флориди.

Враховуючи його великі розміри, очікується, що вплив штормових хвиль, вітру та опадів пошириться далеко за межі центру і за межі конуса прогнозу.

Хоча ще занадто рано давати точні оцінки збитків страхової та перестрахувальної галузі, перестрахувальний брокер Gallagher Re надав попередній огляд збитків від урагану Helen, зазначивши, що в минулому великі урагани, що обрушувалися на регіон Біг Бенд або Панхендл у Флориді, призводили до страхових збитків, що вимірювалися однозначними мільярдами доларів США.

Джерело: Beinsure

При досягненні берега в четвер увечері – між 21:00 та 23:00 за середньоєвропейським часом – максимальний стійкий вітер Helen становитиме 130-135 миль на годину, з набагато сильнішими поривами до 140 миль на годину, а максимальна швидкість AccuWeather Local StormMax™ – 160 миль на годину.

Прогнозована інтенсивність тривалого вітру відповідає 4-й категорії, а пориви – 4-й і 5-й категоріям за шкалою ураганного вітру Саффіра-Сімпсона відповідно.

"Враховуючи дуже великий радіус вітру Helen, він все одно принесе ураганні пориви вітру і високі штормові припливи в прибережні райони густонаселеної затоки Тампа, тропічні штормові вітри на більшу частину півострова Флорида, Джорджії, Кароліни, Теннессі і південну частину Аппалачі", – зазначає Gallagher Re.

Це дає підстави припустити, що втрати приватного страхового ринку становитимуть від 3 до 6 мільярдів доларів США. Це може змінитися.

Додаткові збитки, пов'язані з Національною програмою страхування від повеней (NFIP) та програмою страхування врожаю USDA, можуть наблизитись до $1 млрд.

Шторм, ймовірно, принесе катастрофічні і смертоносні штормові припливи на частину узбережжя Біг Бенд у Флориді, причому NHC попереджає, що затоплення може досягати 20 футів над рівнем землі, разом з руйнівними хвилями.

Існує також небезпека небезпечного для життя штормового припливу вздовж решти західного узбережжя півострова Флорида. Мешканцям цих районів слід дотримуватися порад місцевої влади та евакуюватися, якщо вони отримають відповідне розпорядження.

Хоча наразі це не передбачається і вважається малоймовірним, існує ймовірність того, що ураган Helen несподівано зміститься на схід і наблизиться до Тампа, більш густонаселеного регіону з більш високими показниками ризику.

За цим сценарієм, згідно з Gallagher Re, "витрати для приватного страхового ринку та федеральних програм значно перевищать $10 млрд.".

Наразі ще занадто рано давати оцінки збитків для страхової галузі, оскільки зміна траєкторії шторму ближче до Таллахассі може значно збільшити загальні втрати

Andrew Siffert, BMS Group’s Senior Meteorologist

Залишаються питання щодо загального розміру вітрової смуги і того, як вона може вплинути на західне узбережжя Флориди.

В цілому, однак, враховуючи сільський характер більшої частини території виходу на берег у Флориді та в південній Джорджії, збитки від урагану повинні бути меншими, ніж від урагану Майкл у 2018 році ($16 млрд), який пройшов на захід від Helen як ураган п'ятої категорії з сильним вітром, що сягав південної частини Джорджії.

Автор:  Nataly Kramer
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/insurance-losses-hurricane-helen/

«« Вернуться на первую страницу раздела