На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Опитування виявило, що банки втратили можливості банківського страхування


30.09.2024 

Sollers, консалтингова фірма, що спеціалізується на цифровій трансформації, та Ipsos, компанія, що займається дослідженням ринку, нещодавно провели опитування, яке підкреслило, що банки не повністю використовують потенціал банкострахування.

Згідно з результатами дослідження, 44% клієнтів готові купувати страхові продукти через свої банки.

Впроваджуючи передові технології страхового програмного забезпечення та API, банки можуть значно посилити свою присутність на страховому ринку.

Опитування, в якому взяли участь 3200 клієнтів з Великої Британії, Німеччини, Франції та Польщі, показало, що банки частіше обирають як страхові компанії порівняно з іншими джерелами, такими як туристичні компанії, автосалони чи роздрібні торгові точки. Рівень схвалення для банків коливається від 37% у Великобританії до 51% у Польщі.

Зокрема, 61% клієнтів готові придбати в банку страховку житла, а 51% розглядають можливість страхування життя. Крім того, значний рівень схвалення існує для автострахування (47%) та страхування подорожуючих (35%). Незважаючи на це, банківський сектор ще не в повній мірі скористався цією можливістю.

"Страхування може бути дуже прибутковим бізнесом для банків. Але для цього потрібна досвідчена команда страховиків з боку банку та правильні технології", – сказав Piotr Pastuszka, старший менеджер Sollers.

Продовжує Pastuszka: "Страхування є настільки привабливим для банківської галузі, тому що воно слугує можливістю для додаткових послуг для клієнтів та перехресних продажів".

Згідно з опитуванням, клієнти банківського страхування демонструють найбільший інтерес до страхування житла, яке є більш поширеним, ніж страхування життя, автострахування та страхування подорожуючих на всіх досліджуваних ринках.

Хоча страхування житла менш популярне в Німеччині порівняно з Францією, Великобританією та Польщею, воно все ще зберігає вищий рівень схвалення 44% порівняно з іншими видами страхування.

У Великій Британії нетрадиційні канали дистрибуції є дещо менш популярними порівняно з іншими ринками, проте страхування житла вважається найбільш придатним продуктом для цих каналів.

І навпаки, польські клієнти страхових компаній є значно більш сприйнятливими до альтернативних методів дистрибуції, рівень схвалення яких становить 49%. Цей показник на 8-17 відсоткових пунктів вищий, ніж у Великобританії, Німеччині та Франції, як підкреслюється в опитуванні.

"Банки почали дотримуватися довгострокових стратегій у своєму страховому бізнесі і все частіше продають страхування як окремий продукт", – додав Patryk Nowak, провідний консультант Sollers.

"Але фінансовим установам ще належить пройти довгий шлях, щоб повністю використати цей потенціал. Існує гостра потреба в оцифруванні банківського страхування. Банки повинні почати інвестувати в страхові технології, щоб розширити свій страховий слід".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/survey-reveals-banks-missed-bancassurance-opportunity-with-home-insurance-leading/

«« Вернуться на первую страницу раздела