На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Штормовий паводок Boris призвів до страхових збитків у Європі на суму 2-3 млрд євро


10.10.2024 
Джерело: Beinsure

За оцінками Verisk, страховики зазнали збитків від повеней на суму від ?2 до ?3 млрд після того, як минулого місяця шторм Boris обрушився на Австрію, Польщу та Чехію.

Деякі з найбільш постраждалих районів розташовані вздовж польсько-чеського кордону. У Польщі було пошкоджено або затоплено понад 6 000 сільськогосподарських, комерційних і 700 громадських будівель.

Крім того, постраждало понад 11 500 житлових будинків. У Verisk зазначили, що більшість комерційних ризиків у Польщі застраховані, але покриття від повеней для будинків та автомобілів залишається обмеженим.

У Verisk підкреслили, що економічні наслідки, які покриваються страховиками, будуть відрізнятися в різних країнах. Австрія та Чехія мають відносно високі показники страхування від повеней. Однак нижчі ліміти покриття від повеней в Австрії можуть зменшити загальну суму страхового збитку.

У Чеській Республіці, за даними Чеської страхової асоціації, було зареєстровано понад 60 000 страхових випадків, а страхові збитки сягнули приблизно 770 млн. євро. Близько 60% цих збитків були пов'язані зі страхуванням бізнесу.

Тим часом, в Німеччині, Угорщині, Румунії, Словаччині та Італії також відбулися повені від слабкого до помірного рівня, хоча "Веріск" виключив ці збитки зі своїх оцінок.

Джерело: Beinsure

Станом на 19 вересня ми підготували п'ять звітів з аналізу повені для Польщі та три для Австрії. На основі нашого п'ятого випуску даних для Польщі в Esri ArcGIS, ми оцінюємо, що щонайменше 20 000 будівель можуть постраждати від повені на півдні Польщі.

Boris нарешті вийшов з регіону, поклавши край дощам в Австрії, Чехії та Польщі.

"ICEYE співпрацює з місцевими, національними та загальноєвропейськими агентствами для надання даних про повені в режимі, близькому до реального часу, для підтримки зусиль з реагування на надзвичайні ситуації навколо шторму Boris. Під час цієї кризи наші команди продовжуватимуть використовувати наші передові супутникові технології, щоб надавати інформацію і більш чітку картину на місцях для аварійно-рятувальних служб по всій Європі", – пояснює Стівен Латроп, віце-президент ICEYE з питань рішень.

Оцінка Веріск включає страхові збитки, пов'язані з пошкодженням автомобілів, житлової, комерційної, промислової та сільськогосподарської нерухомості, як на заплавах, так і поза ними в Австрії, Польщі та Чехії. Вона також враховує додаткові витрати на проживання та збитки, пов'язані з перервою у веденні бізнесу.

Раніше компанія Guy Carpenter оцінювала збитки від шторму Boris у Центральній та Східній Європі від ?1,6 млрд до ?2,1 млрд.

Вони детально оцінили збитки по країнах: від 600 до 750 млн євро в Чеській Республіці, від 550 до 650 млн євро в Австрії, від 350 до 550 млн євро в Польщі та від 100 до 150 млн євро в Словаччині, Угорщині та Румунії. Це була найбільша повінь у регіоні з 2010 року.

Автор:  Nataly Kramer
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/storm-boris-flooding-insured-loss/

«« Вернуться на первую страницу раздела