На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Штучний інтелект стимулює інвестиції в страхові технології


16.10.2024 

Лас-Вегас – Штучний інтелект допоможе оживити інвестиційний сектор індустрії страхових технологій, який перебуває на межі своїх оціночних максимумів 2021 року, на думку групи експертів, які виступили в середу на щорічній конференції InsurtechConnect.

"ШІ – це новий продюсер іншуртех, і все змінюється", – сказав Девід Кац, партнер Radical Ventures Investments Inc., венчурного фонду з офісами в Торонто, Пало-Альто, Каліфорнія, Нью-Йорку та Лондоні, який базується в Торонто. Він порівняв інвестиційні настрої з рок-гуртом, який здобув новий успіх з новим продюсером.

Пан Katz додав, що використання технологій зростає серед брокерів, страховиків та інших. "Що стосується ризик-менеджменту, то вони впроваджують ці рішення швидше, ніж це було в минулому. ... Впровадження було досить, досить сильним і досить швидким", – сказав він.

Amir Kabir, радник AV8 Ventures, де він раніше був генеральним партнером, визнав виклики, з якими стикається інвестиційний сектор іншуртех, але підкреслив стійкість страхового сектору.

"Зараз складні умови (для інвестицій в іншуртех), але те, що не зміниться, з моєї точки зору, – це те, що фінансові послуги та страхування є ключовою частиною економіки".

Luis Viñas, партнер венчурної компанії Alma Mundi Ventures, що базується в Барселоні, Іспанія, зазначив, що в деяких випадках фокус на масштабах, а не на прибутковості, в кінцевому підсумку знижує рентабельність інвестицій в іншуртех-індустрію і відіграє певну роль у погіршенні настроїв.

Рут Foxe Blader, засновник і керуючий партнер Foxe Capital, венчурного фонду на ранніх стадіях, була налаштована оптимістично, зазначивши, що фінансування на ранніх стадіях продовжує залишатися активним.

"Ринок дивовижний", – сказала пані Foxe Blader, зазначивши, що посівні раунди в середньому становлять майже $14,9 млн, що вище, ніж будь-коли раніше. "Отже, посівне фінансування зовсім не страждає".

Автор:  Matthew Lerner
Джерело:  Business Insurance
URL статті:  https://www.businessinsurance.com/ai-seen-boosting-insurtech-investment-sector/

«« Вернуться на первую страницу раздела