На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Прогнози Fitch щодо страхового сектора Європи можуть погіршитися


13.09.2022 

Кілька прогнозів європейського страхового сектора можуть змінитися, якщо висока інфляція збережеться, а підвищення процентних ставок стане більш значним.

Fitch проаналізувало потенційний вплив економічного сценарію із середньо-високою однозначною інфляцією протягом 2023 року та підвищенням 10-річних процентних ставок разом на 300 базисних пунктів у 2022 та 2023 роках.

Результати свідчать про те, що сектори страхування, крім страхування життя, як правило, постраждають найбільше, особливо з високою часткою довгострокового бізнесу, де більша, ніж очікувалося, інфляція вимог може призвести до дефіциту резервів.

Висока інфляція також може призвести до тиску на маржинальність для короткострокового бізнесу на ринках, де сильна конкуренція чи суспільний тиск обмежують здатність страховиків підвищувати ціни.

Страхові компанії, які не займаються страхуванням життя і мають низький рівень резервів або недостатню цінову здатність, найбільше піддаються ризику негативних рейтингових дій, каже Fitch, через несприятливий вплив інфляції вимог на маржу та капітал.

Аналіз показав, що європейські сектори ризикового страхування зазнають найбільшого тиску в Iталії, Великобританії та Франції.

Iталія має високу частку довгострокового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, ринок Великобританії є особливо конкурентоспроможним, а французькі страхові компанії, які не займаються страхуванням життя, вже стикаються з вимогами уряду надавати знижки клієнтам, які борються з інфляцією.

Французький і німецький сектори життя є найбільш помітними прикладами, і ми очікуємо, що позитивний вплив на капітал і середньострокові прибутки компенсує негативні короткострокові наслідки збільшення нестабільності інвестицій, вищих показників втрат та зниження обсягів нового бізнесу.

Волатильність фінансового ринку та нижча вартість активів негативно вплинуть на рентабельність у секторах з високою часткою інвестиційного бізнесу.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/09/13/41760

«« Вернуться на первую страницу раздела