На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Прогноз світового сектора перестрахування залишається нейтральним на тлі економічного спаду


14.09.2022 

Fitch Ratings зберегло нейтральний прогноз глобального сектору перестрахування та очікує, що базова прибутковість залишиться стабільною у 2022 та 2023 роках.

На попит перестрахового покриття у більшості перестраховиків економічне уповільнення не повинно вплинути, вважає Fitch, зазначаючи, що зростання цін і вищі доходи від реінвестування мають значною мірою компенсувати вплив зростання інфляції збитків.

Перестраховики зможуть підтримувати андеррайтинговий прибуток на рівні 2021 року протягом наступних 12-18 місяців.

Базовий прогноз Fitch полягає в тому, що комбінований коефіцієнт збитковості сектору становитиме приблизно 96% у 2023 році, однак стійка висока інфляція та наслідки зміни клімату можуть збільшити збитки перестраховиків.

Види перестрахування нерухомості можуть зіткнутися зі зниженням маржинальності, якщо ціни не будуть відповідати витратам на ремонт і будівництво, каже Fitch, тоді як довгострокові види страхування можуть задовольнити дефіцит резервів, що в серйозних випадках може послабити капітал перестраховиків.

Зростання тарифів прискорилося у 2022 році після уповільнення під час пролонгацій в січні 2022 року, причому премії на майно зросли найбільше у відповідь на наслідки високої інфляції, зростання частоти природних катаклізмів і війни в Україні.

Fitch очікує, що в 2023 році премії з перестрахування нерухомості зростуть, оскільки висока інфляція та зміна клімату продовжують збільшувати розміри збитків. Навпаки, тарифи по перестрахуванню нещасних випадків залишаться стабільними, оскільки бізнес отримує переваги від капіталізації.

Оскільки зміна клімату збільшує ймовірність більш серйозних стихійних лих, збитки перестрахової галузі можуть зростати, а доходи – залишаться на тому ж рівні.

Fitch очікує, що більше перестраховиків зменшать уразливість своїх майнових катастроф або навіть припинять покривати частину ризиків.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/09/14/41766

«« Вернуться на первую страницу раздела