На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Необхідно більше страхових гравців для різноманітних потреб громадян


01.03.2023 

Страховий сектор Iндії значно виріс за останні роки. Попри це, актуальні потреби різних категорій населення чітко вказують, що всього 70 учасників ринку страхування не можуть їх задовольнити. Отже, прихід нових гравців э неминучим, для того об забезпечити страхове покриття кожному громадянину, – про це заявив Дебасіш Панда, голова індійського національного органу з регулювання та розвитку в страхуванні Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)

IRDAI взяло на себе зобов’язання зробити реальним "страхування для всіх" до 2047 року, завдяки чому кожен громадянин отримає страховий захист життя, здоров’я та майна. Також кожен бізнес має бути підтриманий відповідними страховими продуктами.

Панда заявив: "Ми різноманітна нація і не можемо мати "стратегію, що одночасно пасує всім" (one-size-fits-all strategy). Нам потрібні стратегії для різних регіонів країни, різних верств суспільства, різного способу життя, рівнів доходів та різних потреб. Все це потребуватиме унікальних страхових рішень".

"Отже, нам потрібно більше учасників ринку, і нам потрібні диференційовані гравці, які можуть дістатись до кожного громадянина в кожному куточку країни. Нам потрібно більше продуктів для надання вибору споживачам. Модель дистрибуції страхових продуктів також потрібно розширити, і вона повинна базуватись на технологіях. Отже, нам потрібно більше гравців, більше продуктів, більше партнерів з дистрибуції, більше технологій та більше інтеграції".

Згідно слів регулятора, наразі розглядаються заявки 19 нових потенційних учасників ринку.

Панда підкреслив, що в страховому секторі було запроваджено кілька реформ та ініціатив з метою створити середовище, яке сприяє інноваціям, свободі та необхідній простоті ведення бізнесу, зменшує тягар комплаєнсу до абсолютного мінімуму та вибудовує перспективу задля зростання галузі.

Згідно з статистикою, страхова галузь Iндії станом на січень 2023 року продемонструвала 18%-е зростання рік до року. "Це створює величезний потенціал у страховому секторі. Все, що потрібно галузі – це підтримка, сприятлива інфраструктура та екосистема", – заявив Панда.

Голова IRDAI також звернувся до інвесторів, із закликом вкладати гроші в цей сектор, щоб подвоїти рівень проникнення страхування в економіку протягом наступних 5-7 років.

IRDAI зараз сконцентрований на запровадженні режиму оцінки платоспроможності на основі ризику. Завдяки цьому режиму, страхові компанії зможуть тримати капітал пропорційно до обсягу бізнесу, який вони підписують. Чим більш ризикований бізнес, тим вищі вимога капіталу. Наразі активи страховиків повинні в 1,5 рази перевищувати їх страхові зобов’язаня.

Говорячи про запропоновані поправки до закону "Про страхування", Панда сказав: "Запропоновані поправки до Закону мають на меті створити більш стабільний, сприятливий та підтримуючий страховий ландшафт. Завдяки цим поправкам зможемо побачити нових гравців у вигляді мікро-, кептивних, регіональних, спеціальних, універсальних страхових компаній, які задовольняють різні потреби населення в різних регіонах".

URL статьи:  https://www.business-standard.com/article/finance/more-insurance-players-required-for-diverse-needs-of-citizens-irdai-chief-123022100578_1.html

«« Вернуться на первую страницу раздела