На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

S&P підтверджує рейтинги SCOR на рівні "А+" зі стабільним прогнозом


24.07.2024 

Незважаючи на попередження щодо прибутку та падіння капіталізації, S&P Global Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг фінансової стійкості страховика на рівні "А+" та кредитні рейтинги емітента SCOR SE та пов'язаних з нею основних дочірніх компаній на рівні "А+". Прогноз залишається стабільним.

Рейтингове агентство переглянуло свої очікування щодо капіталу та прибутку в результаті рішення SCOR прискорити щорічний перегляд припущень щодо резервування життя та здоров'я (L&H) після негативної відхилення досвіду в першому кварталі 2024 року.

SCOR, французький перестрахувальник P&C та Life, зазнав падіння маржі договірного обслуговування L&H до €1.3 млрд. євро та перегляд очікуваного результату від надання послуг страхування життя та здоров'я у 2024 році до рівня беззбитковості замість 500 млн. євро.

Хоча це призводить до зниження оцінки наявного капіталу, загальна думка S&P щодо достатності капіталу залишається надлишковою на рівні другого за величиною довірчого інтервалу (99,95%).

З регуляторної точки зору, рейтингове агентство очікує, що коефіцієнт платоспроможності перестраховика залишатиметься в межах цільового діапазону 185%-220% протягом 2024-2026 років.

S&P продовжить уважно стежити за поточним переглядом припущень щодо резервування L&H і відповідним виправленням внутрішнього контролю SCOR.

Оскільки агентство вважає, що менеджмент перестраховика продовжує посилювати контроль над компанією, його оцінка загальної якості управління групою залишається незмінною.

У той же час, S&P відзначило, що також оцінить, чи вплине нова бізнес-стратегія L&H, запланована на кінець 2024 року, на його базові припущення щодо внеску бізнесу L&H в профіль ризиків групи.

Стабільний прогноз SCOR відображає очікування S&P, що результати стабілізуються і залишаться стійкими в 2025-2026 роках, а SCOR збереже свої ринкові позиції в перестрахуванні відповідальності та ризиків, пов'язаних з відшкодуванням збитків, зазначили в рейтинговій агенції.

S&P може знизити поточний рейтинг SCOR SE на один рівень, якщо доходи перестраховика будуть волатильними і нижчими, ніж у конкурентів з аналогічним диверсифікованим профілем ризиків, або якщо компанія зіткнеться з подальшими несподіваними заходами по зміцненню резервів.

Агентство також може знизити рейтинг, якщо достатність капіталу компанії впаде нижче нашого рівня 99.95% протягом тривалого періоду або якщо агентство побачить ознаки недоліків у контролі за ключовими ризиками.

З огляду на нижчі, ніж очікувалося, прибутки за 2024 рік та відсутність історії прибутків, які б стабільно перевищували прибутки конкурентів з аналогічним рейтингом, S&P не бачить потенціалу для підвищення рейтингу SCOR у найближчі два роки.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/sp-affirms-scors-a-ratings-with-stable-outlook-despite-lh-profit-warning/

«« Вернуться на первую страницу раздела