На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

За 9 місяців 2024 року кількість договорів "Зелена картка" знизилася на 9,2%


15.10.2024 

З початку 2024 року українські водії уклали понад 1,13 мільйона договорів міжнародного страхування "Зелена картка", що на 9,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Однією з причин цього зниження є зміна умов перебування транспортних засобів з українською реєстрацією в деяких країнах Європи, що змусило водіїв переоформлювати автомобілі на місцеву реєстрацію та користуватися послугами іноземних страхових компаній.

Джерело: МТСБУ

Найбільшу кількість укладених договорів міжнародного страхування "Зелена картка" мають страховики: "ТАC", "Українська страхова група", "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП", "ГАРДІАН" та "ПЗУ Україна".

Джерело: МТСБУ

У період з січня по вересень 2024 року загальна сума зібраних страхових премій за сертифікатами "Зелена картка" збільшилася на 6,54% у порівнянні з 2023 роком, досягнувши понад 4,3 млрд грн. Лідерами за сумою нарахованих страхових премій за 9 місяців 2024 року стали "ТАС", "Українська страхова група" та "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП".

Джерело: МТСБУ

За січень-вересень 2024 року кількість вимог від іноземних врегулювальників за наслідками ДТП за участі українських водіїв за кордоном збільшилася на 9,59%, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, та становила 11 772 штук. Загальна сплачена сума страхового відшкодування за такими вимогами становить 37 млн євро, що на 12,83% більше ніж за аналогічний період 2023 року. Таке зростання зумовлене тривалим періодом розвитку збитків за договорами міжнародного страхування (виплати можуть відбуватися упродовж наступних років, після настання страхового випадку), а також загальним збільшенням середнього розміру збитку та частоти настання страхових випадків за кордоном у порівнянні з попереднім роком.

Джерело: МТСБУ

За 9 місяців 2024 року найбільша кількість урегульованих вимог від іноземних врегулювальників стосувалася договорів "Зелена картка", укладених з СК "Українська страхова група" – 2 397 штук, а загальна сума відшкодування за ними становить 8,02 млн євро.

Джерело: МТСБУ

Також значну кількість врегульованих вимог за договорами "Зелена картка" мають страховики "ТАC", "ГАРДІАН", "ПЗУ Україна" та "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП".

Джерело: МТСБУ

Збільшення кількості ДТП за участю українських водіїв за кордоном пов’язане з тривалішим перебуванням за межами України. МТСБУ наголошує на важливості наявності страхового захисту під час керування транспортним засобом за кордоном, оскільки можливі збитки потерпілим можуть значно перевищувати вартість поліса.

Джерело:  МТСБУ
URL новини:  https://mtsbu.ua/news/post/113-miljona-dogovoriv-mizhnarodnogo-strahuvannya-zelena-kartka-uklali-ukrayinski-vodiyi-protyagom-9-misyaciv-2024-roku

«« Вернуться на первую страницу раздела