На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

В Україні розпочато укладання електронних договорів міжнародного страхування


01.09.2022 

Сьогодні, 01 вересня 2022 року, страховики-повні члени МТСБУ розпочали укладати електронні договори міжнародного страхування. Про особливості та порядок укладання таких договорів можна дізнатися тут.

Важливо взяти до уваги, що електронні договори міжнародного страхування розпочинають дію не раніше 00 годин доби, наступної за днем укладання договору. Тобто, не можна буде укласти такий договір "сьогодні на сьогодні". Також треба пам’ятати про необхідність роздрукувати та мати при собі роздруковану в чорно-білому форматі КАРТКУ міжнародного автомобільного страхування, отриману від страховика засобами електронної комунікації після укладання електронного договору міжнародного страхування. Саме цю КАРТКУ треба буде пред’являти при перевірках за кордоном. Картки міжнародного автомобільного страхування будуть генеруватися інформаційною системою МТСБУ за єдиною формою для всіх страховиків.

Як і раніше, страхувальники матимуть право укладати договори міжнародного страхування в паперовій формі, з використанням карток зеленого кольору.

Впевнені, що зазначена новація стане до вподоби нашим водіям, які збираються виїхати за кордон України або вже там знаходяться та мають необхідність придбати поліс міжнародного страхування. Тільки за перший час функціонування нового сервісу МТСБУ було укладено 155 електронних договорів міжнародного страхування. I це тільки початок!

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/169525/

«« Вернуться на первую страницу раздела