На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Електронна "Зелена картка" швидко завойовує популярність серед українських автовласників


13.09.2022 

За перші дні функціонування електронної "Зеленої картки" (з 1 по 6 вересня 2022 р.) понад 60% договорів міжнародного страхування було укладено саме в діджитальній формі.

Загальна кількість договорів міжнародного страхування за цей період становить 34 тис. шт., серед них електронних – 21 тис. шт.

З 1 вересня кожна з 12 страхових компаній-повних членів МТСБУ (що мають право укладати договори міжнародного страхування "Зелена картка") дає можливість автовласникам укласти такий договір в електронному вигляді.

Перелік повних членів МТСБУ можна знайти на веб сайті Бюро за посиланням.

МТСБУ наголошує, що страхувальник повинен роздрукувати pdf-файл візуальної форми страхового сертифікату, оскільки чинні норми міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка" вимагають від автовласника пред’явлення саме паперового (біло-зеленого чи чорно-білого) бланку міжнародного страхового сертифікату. До комплекту документів додається пам’ятка з порадами щодо того, як поводитись у разі настання ДТП за кордоном, а також, за необхідності, бланк європротоколу (який теж можна роздрукувати заздалегідь).

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував: "Показники свідчать, що електронна "Зелена картка" – це саме те рішення, якого потребували українські автовласники. За перші дні запровадження цієї новації частка електронних договорів в загальній кількості перевищила 60% – до такого рівня проникнення електронного полісу внутрішнього страхування ми йшли декілька років.

Зрозуміло, що за умов військових дій, постійних повітряних загроз тощо електронний поліс не лише є способом зекономити час автовласників, але є і додатковим кроком для підвищення їхньої безпеки.

Разом з Радою Бюро "Зелена картка" ми працюємо над тим, щоб з часом на автошляхах країн-членів системи "Зелена картка" міжнародний страховий сертифікат можна було пред’являти також і в електронному вигляді з будь-якого гаджету. Поки що ж звертаю увагу українських автовласників на необхідності його завчасного роздрукування".

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://mtsbu.ua/ua/presscenter/news/169660/

«« Вернуться на первую страницу раздела