На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Aon і DFC оголосили про програму страхування для підтримки економічного відновлення України на $350 млн


12.06.2024 

Aon, провідна міжнародна компанія з надання професійних послуг, оголосила про підписання з Міжнародною фінансовою корпорацією розвитку США першої у своєму роді програми страхування на суму 350 мільйонів доларів США з метою розбудови страхового потенціалу та прискорення нових капітальних інвестицій та економічного відновлення в Україні.

Як один з найбільших міжнародних брокерів, що працюють в Україні, Aon координувала комплексну програму перестрахування на суму 50 млн доларів США, тісно співпрацюючи з DFC та Міністерством розвитку економіки і торгівлі України, щоб підтримати активну та безперервну видачу полісів страхування від військових ризиків підприємствам, що працюють в Україні. Aon та DFC співпрацювали над додатковим страхуванням воєнних ризиків на суму $300 млн, спеціально розробленим для медичної та сільськогосподарської галузей України.

"Капітал не піде туди, де він не захищений, і ця безпрецедентна програма з Міжнародною фінансовою корпорацією розвитку США покликана розблокувати та прискорити інвестиції в Україну в той час, коли потреба в них є найбільш гострою", – сказав Ерік Андерсен, президент Aon, на Конференції з відновлення України в Берліні. "Цей новаторський механізм дозволить місцевій страховій індустрії правильно оцінювати ризики та залучити вкрай необхідний новий капітал в Україну, одночасно створюючи потенціал та можливості для підтримки відновлення країни".

DFC виступатиме перестраховиком для кваліфікованих страхових компаній, що випускають поліси в Україні, та використовуватиме свій баланс для прийняття на перестрахування ризиків, пов'язаних з війною в Україні, на суму 50 млн. доларів США. Кредитна лінія £рунтується на двох добре відомих моделях DFC: кредитування, що гарантує кредити, надані місцевими банками в Україні, з метою сприяння кредитуванню пріоритетних географічних регіонів та секторів; та страховий андеррайтинг, особливо для військових та політичних ризиків. Додаткові $300 млн. у сфері страхування воєнних ризиків для українського сектору охорони здоров'я та сільського господарства свідчать про значний попит на доступне страхування воєнних ризиків з боку приватних компаній, що працюють в Україні, який лише зростатиме під час відбудови країни.

"Уряд США вживає заходів для сприяння залученню капіталу в приватний сектор України", – заявив генеральний директор DFC Скотт Нейтан на Конференції з питань відновлення України. "Приватний сектор має вирішальне значення для відновлення України, і ми використовуємо наші унікальні інструменти, особливо страхування політичних ризиків, для зміцнення довіри інвесторів до України в цей критичний момент".

Ця заява була зроблена після призначення у вересні 2023 року колишнього міністра торгівлі США Пенні Пріцкер на посаду Спеціального представника США з питань економічного відновлення України, яка очолить уряд США у відповідь на війну в Україні. На цій посаді Спеціальний представник Прітцкер скликала приватний сектор, міжнародні банки та компанії, що працюють в Україні, для мобілізації підтримки української економіки, а також відіграла важливу роль у просуванні роботи Aon та DFC з мобілізації страхової індустрії для залучення 350 мільйонів доларів приватного капіталу на підтримку економіки та відновлення України.

"Шукаючи можливості для підтримки української економіки, ми зрозуміли, що потужний страховий ринок має важливе значення для залучення інвестицій в країну, – сказав Пріцкер. "Ця установа та вливання нового приватного капіталу в Україну допоможуть місцевому бізнесу працювати в країні вже сьогодні, одночасно готуючи Україну до відновлення та подальшого економічного зростання".

Джерело:  AON
URL новини:  https://aon.mediaroom.com/2024-06-12-Aon-announces-first-of-its-kind,-350M-insurance-program-to-accelerate-new-capital-investments-and-economic-recovery-in-Ukraine

«« Вернуться на первую страницу раздела