На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Aon та Marsh McLennan закликають страхову індустрію допомогти Україні у відновленні


08.09.2024 

Фірми підкреслили, що усунення повних винятків стане каталізатором зростання та майбутньої реконструкції України

Сьогодні Aon та Marsh McLennan закликали (пере)страхову індустрію використати капітал, досвід та історичну роль (пере)страхової індустрії, щоб сприяти стійкості України, каталізуючи економічне зростання та зміцнюючи фундамент постконфліктної економіки країни. Фірми підкреслили, що усунення загальних винятків, які ігнорують різноманітність ризиків по всій країні, сприятиме подальшій підтримці економіки України.

Крім того, з початком війни багато світових перестраховиків об'єднали ризики, що походять з України, Росії та Білорусі, виключивши їх з договорів перестрахування, обмеживши (пере)страховий капітал і перешкоджаючи економічному зростанню та стабільності. Включення України до Росії та Білорусі не £рунтується на даних та аналітиці, що лежать в основі оцінки ризиків, і не враховує, що Україна, перебуваючи в облозі, прагне до подальшого розвитку як вільна і демократична економіка та член Європейського Союзу.

"Marsh McLennan віддано підтримує Україну, допомагаючи їй залучити глобальні інвестиції для відновлення країни та подолання руйнівного впливу війни на її народ та економіку", – сказав Джон Дойл, президент і головний виконавчий директор Marsh McLennan. "Ми закликаємо світову страхову спільноту приєднатися до нас у цих зусиллях і покласти край повним виключенням для України".

"Підтримка, яку Aon надає Україні, дозволяє нам сподіватися на її економічне відновлення", – сказав Грег Кейс, генеральний директор Aon. "Страховий капітал необхідний для відновлення українського сектору охорони здоров'я, енергетики та сільського господарства. Ми просимо страхову індустрію уважно придивитися до ризиків України та працювати над зміцненням державно-приватного партнерства, яке зараз розвивається".

Marsh McLennan та Aon вже співпрацюють з урядами України, США та Великої Британії, а також з багатьма іншими міжнародними організаціями, щоб підтримати економіку України, яка потерпає від триваючих атак, та прискорити інвестиції в економічне відновлення країни.

У березні Marsh McLennan оголосила про розширення свого державно-приватного партнерства з українським урядом "Відкрий у новій вкладці", яке охоплюватиме всі морські перевезення до та з українських портів.Це стало продовженням підтримки, яку Marsh McLennan надала українському уряду в розробці платформи даних про воєнні ризики "Відкриється в новій вкладці", що надає інвесторам та (пере)страховикам детальні прозорі дані про вплив конфлікту на сьогоднішній день та ступінь воєнних ризиків.

У червні Aon у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією розвитку США створила першу у своєму роді програму страхуванняОткрыть в новой вкладке для підтримки політики страхування від воєнних ризиків для підприємств, що працюють в Україні. Доступність страхування від воєнних ризиків, особливо у сфері охорони здоров'я та сільського господарства, стимулюватиме економічне зростання та зайнятість, а також зміцнить фундамент української економіки для підтримки надійної реконструкції.

Компанії стверджують, що довільні винятки для України сприяють плутанині щодо дуже різних рівнів ризику в країні. Як наслідок, виникають потенційні проблеми з тим, як (пере)страховики розподіляють ризики між регіонами, що безпосередньо постраждали від війни, та багатьма районами центральної та західної України, які майже не постраждали від війни. Використання даних та аналітики може забезпечити більш ефективне розуміння того, де страховий капітал може сприяти відновленню та подальшому економічному зростанню України.

Джерело:  Aon
URL новини:  https://aon.mediaroom.com/2024-09-08-Aon-and-Marsh-McLennan-call-on-re-insurance-industry-to-aid-Ukraines-resilience

«« Вернуться на первую страницу раздела