На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Реалізація спільних планів ЕКА та Мінекономіки дасть змогу збільшити страхування експортних кредитів до 600 млн грн – Гашев


15.10.2024 

Успішна реалізація спільних планів ЕКА і Міністерства економіки протягом одного-двох років може збільшити страхування кредитів на виконання експортних контрактів з 200 млн грн до 600 млн грн, що зробить продукти ЕКА цікавими для великого бізнесу.

Таку думку висловив голова правління ЕКА Руслан Гашев на форумі "Зроблено в Україні", повідомляється на сайті агентства.

За його словами, популярність страхування договорів зовнішньоекономічної діяльності також зростає, як і загальний обсяг підтриманого ЕКА експорту: за попередніми оцінками, цього року він може досягти 10 млрд грн.

Як повідомив Гашев, однією з найпопулярнішою продукцією експорту, який підтримує ЕКА, є електричне устаткування, машини та їхні частини: обсяг підтриманого експорту склав 2,6 млрд грн з червня 2022 року.

Він висловив сподівання, що нові продукти ЕКА, зокрема страхування інвестиційних кредитів від військових ризиків, дадуть змогу агентству знайти рішення для тих клієнтів, які раніше не могли скористатися його послугами, збільшити кількість підтриманих бізнесів до 120-150 на рік і поступово розвивати культуру страхування.

"Наша держава 30 років не підтримувала експортерів і не страхувала їх, і якось працювали... Але весь світ страхує ризики, тож у цьому є сенс. Тому зараз ми хочемо створити умови, за яких компаніям вигідно спробувати і розібратися, що це таке і для чого потрібно, щоб поступово страхування стало звичним елементом ведення бізнесу", – підкреслив він.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела