На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Підписано меморандум між АСБ, ЛСОУ та ХСС!


25.11.2020 

Асоціація Страховий Бізнес – АСБ, Ліга страхових організацій України ЛСОУ та Харківський союз страховиків (ХСС) 20.11.2020 р. підписали Меморандум про співпрацю.

Метою Меморандуму є здійснення спільних заходів для консолідації зусиль найбільших та найстаріших об’єднань учасників страхового ринку України.

Три об’єднання професійних учасників страхового ринку відзначили основні напрямки спільної роботи:

Серед кроків, що визначені для досягнення заявлених цілей – опрацювання спільного бачення основних засад розвитку страхового ринку, формулювання принципів модернізації законодавчої та нормативної бази галузі, скоординоване відстоювання консолідованої позиції з ключових питань роботи та розвитку страхової галузі, підготовка і подання спільних пропозицій, висновків, заперечень до проектів законодавчих та нормативних актів.

Також Меморандумом передбачена розробка стратегії спільної діяльності сторін Меморандуму, створення процедур, регламентів та правил спільної роботи учасників.

Для цього учасники меморандуму запланували низку спільних заходів, зокрема побудову системного обміну інформацією, довідковими та аналітичними матеріалами, створення спільних робочих групи з ключових питань розвитку ринку, скоординовану інформаційну підтримку ініціатив тощо.

Вячеслав Черняховский, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", заявив:

"Це рішення, до якого ми логічно підходили останнім часом, яке відповідає сучасним європейським тенденціям до консолідованого відстоювання позицій та інтересів ринку. Таке широке представництво страхових організацій дозволить підійти стратегічно до питань трансформації національного страхового ринку. Дуже приємно, що тепер разом з нами два професійних об’єднання, що стояли у самих витоків становлення української страхової галузі.

Наша позиція залишається незмінною – націленість на підтримку та захист інтересів всіх страхових компаній, що сумлінно працюють і виконують зобов’язання перед клієнтами, незалежно від розміру та форми власності страховика, на збереження різноманітності ландшафту галузі відповідно до духу та принципів Евродирективи Solvenсy II".

Олександр Філонюк, президент Ліги страхових організацій України, відзначив:

"Сучасність вимагає консолідації. Лише об’єднавши зусилля, ми можемо сприяти підвищенню ролі учасників ринку страхування в процесі тих змін у фінансовій галузі, які тривають зараз. Спільне стратегічне бачення ключових векторів майбутнього українського страхування дозволить нам зберегти та розвинути національний страховий ринок, ефективно вбудувати його в європейський контекст, додавши нові сенси, підвищити статус українських страховиків в суспільстві, підняти довіру з боку споживачів".

Людмила Временко, президент Харківського союзу страховиків прокоментувала цю подію:

"Для розвитку українського ринку страхування вкрай важливо враховувати соціально-економічні особливості регіонів країни та пов’язану з цим специфіку роботи страхових компаній. Саме в рамках такого професійного об’єднання є реальна можливість донести позицію та ідеї регіональних страховиків, зберегти ефективний регіональний страховий бізнес заради підвищення рівня проникнення страхових послуг серед місцевих споживачів".

«« Вернуться на первую страницу раздела