На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Відбулося перше засідання Правління Національного банку пов’язане з виконанням функцій Координаційної ради МТСБУ


02.12.2020 

26 листопада 2020 року відбулося перше установче засідання Правління Національного банку, пов’язане з виконанням функцій Координаційної ради Моторного (транспортного) страхового бюро України. Координаційна рада МТСБУ – це орган, який здійснює нагляд та контроль за діяльністю бюро згідно норм ст. 46 закону "Про ОСЦПВ" та Статуту Бюро. Функції Координаційної ради МТСБУ перейшли до Національного банку з 29 серпня 2020 року. Наразі НБУ є регулятором ринків фінансових послуг, відповідно до закону про "спліт". Відтепер рішення, пов’язані з виконанням функцій Координаційної ради МТСБУ, приймає Правління Національного банку.

Перше засідання було присвячене ознайомленню з діяльністю МТСБУ. У засіданні взяли участь Голова та члени Правління Національного банку та генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Було заслухано доповідь про основні показники діяльності ринку ОСЦПВ у 2020 році та перспективи його розвитку.

Ринок ОСЦПВ упродовж 9 місяців 2020 року стало зростає:

Визначені основні вектори розвитку ОСЦПВ на найближчі роки:

За результатами засідання Правління Національного банку взяло до відома заслухану інформацію та запланувало провести наступне засідання Координаційної ради в лютому 2021 року.

Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ прокоментував: "Це позитивний сигнал, що НБУ з увагою поставився до ознайомлення із специфікою функціонування галузі ОСЦПВ. Взаємодія з Національним банком як Координаційною радою Бюро розпочалась у конструктивному дусі, з націленістю на ефективну співпрацю. Я впевнений, що робота НБУ на виконання функцій Коордради МТСБУ сприятиме зростанню ринка ОСЦПВ і швидкій реалізації планів розвитку галузі заради покращення страхового захисту всі учасників дорожнього руху".

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/161865/

«« Вернуться на первую страницу раздела