На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Відбулась V Міжнародна науково-практична конференція "Проривні інновації на страховому ринку України"


04.11.2021 

У "Київському національному економічному університет імені Вадима Гетьмана" в рамках святкування 115-річчя з дня заснування Університету 27 жовтня 2021 р. відбулася V Міжнародна науково-практична конференція "Проривні інновації на страховому ринку України".

Конференція зібрала понад 120 учасників, у тому числі представників Національного банку України, професійних об?єднань учасників страхового ринку України, громадських організацій, страхового бізнесу, наукової та освітянської спільнот.

Від Асоціації "Страховий бізнес" виступив її генеральний директор Вячеслав Черняховський з доповіддю "Наслідки впровадження Solvency II в Європі та перегляд вимог Директиви – як Україні не пройтися чужими граблями".

У доповіді він звернув увагу на необхідність враховувати досвід європейських країн щодо імплементації Євродиректив, зокрема поступовість цього процесу (в більшості країн він тривав багато років), врахування національної специфіки та рівня розвитку економіки держави.

Також він звернув увагу на ті "підводні камені", з якими вже стикнулась Європа у процесі запровадження директив, а саме:

Як наслідок цього, зараз триває процес ревю (перегляду) принципів на положень Solvency II в бік пом?якшення її вимог. Перегляд Solvency II, який триває вже два роки, повинен включати цільові, але амбітні поліпшення в тому, як він ставиться до довгострокового бізнесу страховиків, який, у свою чергу, генерує довгострокові інвестиції. Потрібні покращення для усунення помилок в оцінці зобов’язань та капітальних витрат на активи, оскільки і те, й інше визначає інвестиційні можливості та поведінку страховиків

Вячеслав Черняховський наголосив, є низка моментів, які мають знайти своє відображення в законопроєкти "Про страхування", з урахуванням досвіду запровадження Євродирективи та тих проблем, з якими стикнулись європейські країни в процесі цього:

«« Вернуться на первую страницу раздела