На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Угорські страховики підтримують українських автовласників, що змушені були виїхати за кордон


31.03.2022 

Mabisz (Асоціація угорських страховиків) повідомила, що вона взяла на себе ініціативу щодо українських біженців, які приїжджають в цю країну.

Транспортні засоби на українській реєстрації, що прибувають до Угорщини, повинні мати міжнародний страховий сертифікат "Зелена картка", виданий українським страховиком.

За відсутності такого страхового полісу українські автовласники, що в’їжджають до Угорщини, повинні укласти договір прикордонного страхування, звичайний тариф для якого становить 90 000 угорських форинтів на місяць (~ 240 євро).

"У хаотичній ситуації війни вітчизняні страховики візьмуть на себе сплату переважної частини страхової премії та забезпечать покриття для тих, хто прибув до Угорщини на автівці за символічною ціною 1000 угорських форинтів на місяць (біля 3 євро за поточним курсом) на той час, поки триває надзвичайна ситуація", – повідомила Асоціація.

Де українці можуть отримати прикордонну страховку?

За наявною інформацією, договір прикордонного страхування можна отримати у відповідних філіях страхової компанії Allianz Hungária Zrt. Прикордонне страхування, укладене таким чином, діє на всій території Європейського Союзу та Швейцарії. Страховку можна оформити на термін 30 днів, який потім можна подовжити.

Операції, пов’язані з укладенням договорів та їх реєстрацією, виконує Allianz Hungária Zrt., а врегулювання претензій – Національне бюро, яким керує Асоціація угорських страховиків (Mabisz).

Докладну інформацію можна отримати у співробітників Allianz, які володіють українською мовою:

Наразі пільгове прикордонне страхування доступне в таких відділеннях Allianz Hungária Zrt.:

«« Вернуться на первую страницу раздела