На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Бачимо інтерес французького бізнесу до участі у відновленні України


22.04.2023 

Питання участі французьких компаній у відбудові України та залучення інвестицій були обговорені під час зустрічі Першого віцепрем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко з французькою делегацією на чолі з міністром – делегатом екологічного переходу та територіальної єдності Французької Республіки Клеманом Боном.

"Цей рік має стати роком початку відновлення країни. I наша держава надзвичайно зацікавлена в участі підприємців з Франції в цьому процесі. Ми бачимо інтерес французького бізнесу до такої співпраці. Україна пропонує інвестиційні можливості в галузях, які мають значний потенціал розвитку та можуть бути конкурентоспроможні на світовому рівні. Також ми активно працюємо над програмами страхування ризиків, які мають гарантувати інвестору безпеку вкладень", — зазначила Юлія Свириенко.

Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України розповіла про основні напрямки відновлення та регіони, де будуть реалізуватися проекти. А також поінформувала французьку делегацію про проекти підтримки бізнесу, які реалізує Уряд.

У свою чергу заступник міністра економіки Тарас Качка зупинився на питаннях відновлення та розбудови логістики, функціонуванні та перспективах розширення нині діючих логістичних маршрутів в ЄС, розповів про перебіг вирішення існуючих проблемних питань в торгівлі України з країнами ЄС.

Заступник міністра економіки Олександр Грибан у своєму виступі перед французькою делегацією наголосив на важливості співпраці в проектах відновлення французького та українського бізнесу, тобто локалізації процесу.

Під час зустрічі було обговорено залучення Уряду Франції до реалізації ініціатив України з підтримки приватного сектору. Зокрема співпраці в питанні страхування воєнних ризиків.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Міністерство економіки України
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=5e6c37cb-483e-4b9c-bd55-252efd1227ee

«« Вернуться на первую страницу раздела