На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Мінекономіки розраховує на співпрацю DFC щодо страхування інвестицій від воєнних ризиків


06.05.2023 

5 квітня відбулася зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з виконавчим директором DFC Скоттом Нейтаном з метою обговорення співпраці щодо страхування воєнних ризиків та залучення інвестицій в український приватний сектор. Участь у заході також взяв заступник Міністра Олександр Грибан.

"Український бізнес очікує на повноцінний запуск такого важливого фінансового інструмента, як страхування воєнних ризиків. Ми сподіваємось презентувати результати співпраці і спільні програми зі стейкхолдерами, як MIGA, IFC та ЄБРР на Конференції з відновлення України в Лондоні. Корпорація DFC вже використовує всі доступні інструменти для мобілізації інвестицій у приватний сектор України. Також очікуємо на позитивне рішення стосовно низки проектів, що вже знаходяться на розгляді Корпорації, включаючи проекти щодо продуктів страхування воєнних ризиків в Україні", — зазначила Юлія Свириденко.

Вона додала, що намір DFC мобілізувати 1 млрд доларів США інвестицій в Україну передбачає створення нових проектів у стратегічних секторах української економіки, таких як енергетика, продовольча безпека, реконструкція соціальної та критичної інфраструктури, military tech, IT тощо. Крім того, DFC заявила про новий інвестиційний проект в Україні у 25 мільйонів доларів США для Horizon Capital Growth Fund IV у якості limited partner.

Відповідно до останнього звіту RDNA від Світового банку Україні наразі цього року для підтримки страхування та від воєнних ризиків необхідно мобілізувати щонайменше 0,5 млрд доларів від донорів, що потенційно можуть бути мультиплікаційні з коефіцієнтом х2.

"DFC сфокусована на мобілізації капіталу в приватний сектор України і страхування воєнних ризиків є важливою частиною цього процесу. Для DFC важливо бачити пропозиції щодо потенційних проектів, у які б ми могли інвестувати. Нещодавно ми спільно з USAID та Урядом України підписали Меморандум щодо платформи Advantage Ukraine, яка допоможе нам знайти нові можливості для підтримки українського бізнесу та економіки", — відзначив Скотт Нейтан.

Так, Advantage Ukraine буде поглиблювати співпрацю з DFC з метою обробки запитів від потенційних інвесторів, попереднього відбору проектів, допомоги у структуруванні та нарощуванні потенціалу. Позиції, відображені в Меморандумі, мають стати сигналом для інших кредиторів та інвесторів у всьому світі про те, що вони можуть долучатися до відновлення та економічного розвитку України вже зараз.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=3a461a95-6311-4c14-a122-806032bec698

«« Вернуться на первую страницу раздела