На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Місія Світового банку розпочала роботу по Україні


09.05.2023 

Розпочала роботу Місія технічної допомоги World Bank з питань підтримки фінансового сектору України, що триватиме п’ять днів.

У фокусі її уваги – стан фінансового сектору України після повномасштабного російського вторгнення, вжиті НБУ заходи для підтримання фінансової стабільності в країні, удосконалення регулювання на банківському та небанківському фінансових ринках, а також спрямована на це допомога Світового банку.

Місія працюватиме в гібридному форматі – офлайн та онлайн, експерти долучатимуться до зустрічей з Відня та Києва. Делегацію Національного банку, що працюватиме у Відні, очолила перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова.

У перший день роботи місії відбулася онлайн-зустріч керівництва НБУ та Світового банку. Голова НБУ Андрій Пишний, його перший заступник Катерина Рожкова та заступник Сергій Ніколайчук спілкувалися з Арупом Банерджі, регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи, Лалітою Мурті, регіональним директором Світового банку з питань справедливого зростання, фінансів та установ й керівником місії Жаном Песме, глобальним директором Світового банку з питань фінансів, конкуренції та інновацій.

Голова НБУ наголосив, що делегація очікує експертизи Світового банку в таких важливих питаннях, як робота з непрацюючими кредитами (NPL) в банківському секторі, підвищення стійкості фінансової системи в умовах війни, у тому числі через проведення оцінки якості банківських активів.

Крім того, він акцентував увагу на важливості окремого блоку питань, присвяченого роботі небанківського сектору, зокрема викликам, з якими зіткнувся страховий ринок України. Формування системи страхування воєнно-політичних ризиків – важливий пріоритет для НБУ. Адже без такого виду страхування неможливо забезпечити прихід інвесторів в Україну.

Ми прагнемо якомога швидше перейти від обговорення концепції страхування військово-політичних ризиків до операційного плану. Ми готові рухатися в цьому питанні дуже оперативно й переходити до конкретних дій. Упевнений, що допомога Світового банку буде вагомою як у цьому, так і в інших питаннях. Адже підтримка такого надійного партнера завжди масштабна і за обсягом, і за глибиною, і за швидкістю подолання викликів, — зазначив Андрій Пишний.

9-10 травня в межах місії делегація НБУ візьме участь у Щорічній конференції FinSac, присвяченій цього року темі нових наглядових викликів, спричинених погіршенням фінансових умов та економічним спадом. Катерина Рожкова виступить на конференції з доповіддю щодо операційних ризиків та ризиків кібербезпеки.

Ми налаштовані на продуктивну роботу, адже питання, які будуть обговорюватися під час роботи місії дуже важливі для України. Нам потрібно максимально швидко шукати рішення, які посилюватимуть фінансову стабільність України під час війни. Експертиза Світового банку з усіх ключових питань дуже потрібна нам, — сказала Катерина Рожкова.

Источник:  Сторінка НБУ в Facebook
URL новости:  https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine/posts/pfbid0RCAtRnv5JgFEgqEeYHW76GvAycjJaG9m6vVWZ3rgMUopSXxrkMDzEgSzBmreWcfZl

«« Вернуться на первую страницу раздела