На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Іноземців, які прибувають в Україну, пропонують страхувати від воєнних ризиків


27.06.2023 

Нардепи пропонують передбачити наявність в іноземців та осіб без громадянства, які прибувають в Україну, полісу, яким передбачено страхування від нещасного випадку внаслідок воєнних дій та/або через контакт із вибухонебезпечними предметами та інших воєнних ризиків.

Група народних депутатів 26 червня подала до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до закону України "Про прикордонний контроль" щодо врегулювання деяких питань перетину державного кордону у разі в'їзду в Україну іноземцями та особами без громадянства в період воєнного стану".

У пояснювальній записці до документа зазначається, що він розроблений у зв'язку з необхідністю закріплення на законодавчому рівні обов'язкових умов перетину кордону іноземцями та особами без громадянства для забезпечення відшкодування їм витрат на меддопомогу, покриття воєнних ризиків, а також ризиків, пов'язаних із вибухонебезпечними предметами.

"На жаль, на сьогодні стовідсотково безпечних міст в Україні не існує. І хоча основні бойові дії зосереджені у східній та південній частині України, територія всієї країни постійно потрапляє під ракетні обстріли, що, безумовно, є великою загрозою для життя і здоров'я людей. У зв'язку з цим, враховуючи наслідки військових дій на території України, загальну безпекову ситуацію, мають бути передбачені додаткові механізми для захисту та мінімізації ризиків, пов'язаних із воєнними діями, для іноземців, осіб без громадянства, які в'їжджають на територію України", — зауважують автори законопроєкту.

Вони додають, що:

Загалом депутати цим законопроєктом пропонують внести зміни до закону "Про прикордонний контроль", передбачивши ними:

У разі прийняття даного закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде діяти під час воєнного стану і протягом 2-ох років після його закінчення.

Источник:  Юридичний факт
URL новости:  https://www.yurfact.com.ua/fakty/inozemcziv-yaki-prybuvayut-v-ukrayinu-proponuyut-strahuvaty-vid-voyennyh-ryzykiv

«« Вернуться на первую страницу раздела