На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Національний банк посилює нагляд за фінансовим ринком


28.08.2024 

Національний банк України змінив свою організаційну структуру з метою посилення нагляду за фінансовим ринком, зокрема щодо моніторингу пов’язаних осіб.

Так, для підвищення інституційної спроможності регулятора було вирішено реорганізувати Відділ моніторингу пов’язаних з банками осіб та створити на його базі Управління моніторингу пов’язаних осіб.

Ці організаційні зміни сприятимуть:

До Управління моніторингу пов’язаних осіб передаються усі функції, які виконував Відділ моніторингу пов’язаних з банками осіб, а також управління виконуватиме нові функції, передбачені законодавством України та здійснюватиме, зокрема:

Управління моніторингу пов’язаних осіб належить до вертикалі підпорядкування "Пруденційний нагляд", загальне керівництво та контроль за діяльністю якої здійснює заступник Голови Національного банку Дмитро Олійник.

Наразі працівники Відділу моніторингу пов’язаних з банками осіб продовжують виконувати свої повноваження та посадові обов’язки до завершення відповідних процедур, визначених законодавством про працю, та/або переведення у новостворений підрозділ.

На вакантну посаду керівника новоствореного управління здійснюватиметься пошук та відбір кандидата, який зможе сприяти посиленню цього важливого напряму діяльності Національного банку.

Джерело:  НБУ
URL новини:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-posilyuye-naglyad-za-finansovim-rinkom-19262

«« Вернуться на первую страницу раздела