На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Національний банк почав виконувати функції Координаційної ради Моторного (транспортного) страхового бюро України


27.11.2020 

Відбулося перше установче засідання Правління Національного банку, пов’язане з виконанням функцій Координаційної ради Моторного (транспортного) страхового бюро України (далі – МТСБУ).

Функції Координаційної ради МТСБУ перейшли до Національного банку з 29 серпня 2020 року, оскільки підсумкове засідання Нацкомфінпослуг з виконання цих функцій відбулося 29 квітня 2020 року. Якщо упродовж 120 днів засідання Координаційної ради не скликається, її функції переходять до регулятора ринків фінансових послуг. Таким органом відповідно до закону про "спліт" є Національний банк.

Відтепер рішення, пов’язані з виконанням функцій Координаційної ради МТСБУ, приймає Правління Національного банку.

Перше засідання було присвячене ознайомленню з діяльністю МТСБУ. У засіданні взяли участь члени Правління Національного банку та генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Про головні тенденції ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності (далі – ОСЦПВ)

На першому засіданні Координаційна рада за участі членів Правління Національного банку розглянула питання ключових функцій та завдань МТСБУ. Було заслухано доповідь генерального директора МТСБУ про основні показники діяльності ринку ОСЦПВ у 2020 році та питання його розвитку.

Ринок ОСЦПВ упродовж 9 місяців 2020 року стало зростає:

Визначені основні вектори розвитку ОСЦПВ у 2021 році:

За результатами засідання Правління Національного банку взяло до відома заслухану інформацію та запланувало провести наступне засідання Координаційної ради в лютому 2021 року.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-pochav-vikonuvati-funktsiyi-koordinatsiynoyi-radi-motorno-transportnogo-strahovogo-byuro-ukrayini

«« Вернуться на первую страницу раздела