На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Національний банк послабив низку заборон на операції в іноземній валюті


02.03.2022 

Національний банк України послабив низку заборон на операції в іноземній валюті.

Так, з 1 березня 2022 року замість повної заборони на видачу готівкових коштів з рахунку клієнта в іноземній валюті встановлено обмеження обсягом до 30 тис. грн на день. Крім того, Національний визначив, що:

Крім того, Національний банк передбачив можливість використання платіжних карток за кордоном для розрахунків та отримання готівки, додавши їх до переліку виключень до заборони, що стосується здійснення транскордонних переказів валютних цінностей з України за дорученням клієнтів. Водночас наголошуємо, що НБУ від моменту впровадження воєнного стану не вводив жодних обмежень на безготівкові розрахунки, у тому числі за кордоном.

Національний банк також заборонив зараховувати кошти на рахунки клієнтів-фізосіб за переказами, ініційованими з використанням електронних платіжних засобів, емітованих учасниками міжнародних платіжних систем, що здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь. Також заборонено приймати в Україні електронні платіжні засоби (включаючи перекази, здійснення розрахунків та видачу готівки), емітовані учасниками відповідних міжнародних платіжних систем.

Національний банк України також:

Зазначені зміни внесені постановою Правління Національного банку України від 01 березня 2022 року № 30 “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18”, що набрала чинності з 01 березня 2022 року.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-poslabiv-nizku-zaboron-na-operatsiyi-v-inozemniy-valyuti

«« Вернуться на первую страницу раздела