На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

НБУ відкрив обговорення положення про застосування заходів впливу на ринках небанківських фінпослуг


29.09.2023 

Національний банк оприлюднив для громадського обговорення Положення про застосування заходів впливу, заходів раннього втручання, коригувальних заходів на ринках небанківських фінансових послуг (далі – Положення).

Положення розроблене з метою імплементації вимог Законів України "Про фінансові послуги та фінансові компанії", "Про страхування" та "Про кредитні спілки" (далі – нові Закони). Вимоги Положення стосуються:

Положення також урегульовує низку питань нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, зокрема:

Положення набере чинності з 01 січня 2024 року одночасно з введенням у дію нових Законів. Водночас чинне Положення про застосування Національним банком України заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг, затверджене постановою Правління Національного банку України від 01 лютого 2021 року №12 (зі змінами), буде визнане таким, що втратило чинність.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/oprilyudneno-polojennya-pro-zastosuvannya-zahodiv-vplivu-rannogo-vtruchannya-ta-koriguvalnih-zahodiv-na-rinkah-nebankivskih-finposlug

«« Вернуться на первую страницу раздела